Už se asi nejde vymlouvat pouze na to, že nemáte jako mančaft štěstí, souhlasíte?

Vymlouvat se jenom na štěstí opravdu nemůžeme. Jsme ve sračkách. Bohužel nám to nejde jako minulý rok. Hlavně já bych se chtěl omluvit fanouškům i spoluhráčům, protože penaltou se dal celý zápas otočit. Pak jsme sice ještě měli několik šancí včetně té mojí, které po vyrovnání volaly, ale nespadlo nám to tam. Zahozená penalta byla pro konečný výsledek klíčová.

Co chybí v koncovce, když ještě na jaře jste šance proměňovali jako na běžícím páse?

Viděli jste, jaký gól jsme dostali? Soupeř trefí bránu pomalu ze čtyřiceti metrů přímo do šibenice, zatímco my se neskutečně trápíme. Dvakrát nám to soupeř vyhlavičkoval z brankové čáry, v dalších šancích jsme bránu ani netrefili. Góly nám chybí a bez gólů se vyhrávat nedá. Prostě se to na nás všechno valí. Teď ještě odehrajeme zápas v Ústí, odmakáme jej a přes zimu se musíme dát dohromady.

Půlku prvního poločasu byla ve vaší hře citelná absence zkušeného Polácha. Nechyběl vám?

Změnili jsme trochu styl, trenér se tak rozhodl a Pavel Elšík s Lukášem Salachnou si určitě zasloužili dostat šanci. Viděli jste sami, že soupeře jsme ve druhé půli dostali pod tlak, takže v tom bych problém nehledal.

Soupeře jste mačkali až do konce. Lze to chápat jako pozitivum?

Alespoň jeden světlý bod. V předchozích zápasech jsme fyzicky odešli, teď jsme to kondičně zvládli. Soupeře jsme ve druhé půli zatlačili, což se v předchozích zápasech nedařilo, ale to je asi to jediné, co nás může těšit.

Co se podle vás musí změnit, aby mužstvo mohlo na jaře reálně bojovat o záchranu?

Asi by měli dojít nějací noví hráči, nová krev, aby se mančaft trochu prokysličil. Jinak tréninky pod panem Pulpitem jsou super a věřím, že i zimní příprava pod ním bude kvalitní. Musíme dobře potrénovat, řadu věcí vylepšit a snad nám to půjde a na jaře to zlomíme.

Nebylo by pro vás lepší, kdyby sezona končila už teď?

Lepší by to asi bylo, abychom se dali trochu do kupy. Nicméně je před námi ještě jeden zápas, do kterého musíme dát všechno a něco z Ústí určitě přivézt. Nikdo jiný nám nepomůže, musíme to zvládnout sami a pokusit se dnešní ztrátu alespoň částečně nahradit. Ve druhé lize se dá hrát všude, což jsme si ověřili minulý týden v Hradci, tak snad se před zimní pauzou ještě trochu zvedneme.