V sobotu se pokusí nepříjemnou sérii konečně utnout a napravit předcházející nezdary.

Účastník základní skupiny Evropské ligy prožívá bídný začátek jara. Hráči Fastavu ve třech zápasech získali pouze bod, další dva duely shodně prohráli 0:4.

Teplice jsou však na tom podobně.

„Naposledy prohrály v Jihlavě, a co jsem viděl sestřih ze zápasů, udělaly v zápase nějaké chyby, po kterých inkasovaly branky. Bude to spíš takový utrápenější fotbal. Doufáme, že budeme šťastnější,“ věří krajní bek Zlína Miloš Kopečný.

Proti ševcům nehraje pouze aktuální forma, ale i statistiky. Moravané v Teplicích získali tři body naposledy v roce 2003. Tehdy na Stínadlech zvítězili po brankách Babniče a Švacha 2:1.

Na triumf si dobře pamatují i trenér gólmanů Otakar Novák s vedoucím mužstva Davidem Hubáčkem, kteří tenkrát byli mezi náhradníky a Hubáček se jako střídající hráč dostal i na trávník.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) ani s novým trenérem Vlastimilem Petrželou nezastavili své trápenbí a po nejhoršímu výkonu jara zcela jasně podlehli Jablonci.
Zlín v Teplicích 15 let nevyhrál. „Je potřeba to změnit,“ říká Bartošák

Kopečný: Pořádně do toho šlápnout

V domácím dresu zápas pamatuje Jan Rezek, který bude v sestavě Teplic i dnes.

„O nepříznivé sérii jsem slyšel. Je třeba to změnit a tuto sérii přerušit,“ říká obránce Fastavu Lukáš Bartošák. „A pořádně do toho šlápnout,“ přidává Kopečný.

Severočeši, kteří mají o tři body víc než Zlín a v tabulce HET ligy jsou osmí, sice nepatří k oblíbeným soupeřům Fastavu, ale momentálně rovněž příliš nezáří.

„Každý se s tím špatným jarním rozjezdem vyrovnává po svém. Určitě nejsme nikdo v klubu spokojený,“ ujišťuje na klubovém webu útočník David Vaněček.

Nejlepší teplický střelec v pátek slaví sedmadvacáté narozeniny. Dárek v podobě vstřeleného gólu by mu přišel náramně vhod.

„Pokusíme se Zlín dostat pod tlak. Hrajeme doma, tak to ani jinak nejde. My se musíme spoléhat sami na sebe. Musíme zápas zvládnout bez obdrženého gólu a určitě nějaký vstřelíme,“ slibuje Vaněček.

Dušan Žmolík
Zlín? Byl jsem jenom na golfu a v zoo, přiznává nový asistent Žmolík

Na podzim se radoval Zlín

V obraně opět postaví Pavel Čmovš, teplická zimní posila z Mladé Boleslavi.

„Čekání na první jarní výhru je nepříjemné. Musíme teď udělat vše proto, abychom to se Zlínem zvládli,“ říká Čmovš.

Nový muž v sestavě Sklářů zatím nastoupil před vlastním publikem pouze jednou.

„Z kluků jsem proti Ostravě cítil, že se jim doma hraje dobře, že jsou tu silní. Teď na to potřebujeme navázat,“ ví Čmovš.

Teplice v zimě přišly o záložníka Filla, jenž zamířil do Ostravy. Do domácí sestavy se po karetním trestu vrací levý bek Jan Krob.

Nad zraněnými Ljevakovićem, Jeřábkem a Vondráškem visí otazník.

Podzimní duel lépe vyšel Zlínu, který na Letné zvítězil 2:0. Teď by chtěl svůj úspěch zopakovat.

Utkání 20. kola HET ligy začíná v 19.00, živě ho opět vysílá ČT Sport.

David Šťastný
Šťastný vyslal Ostřížka do brejku. "Někdo na mě houkl," brání se