„Hodně rychle jsme se dostali do vedení a náš agresivní běhavý fotbal na soupeře platil. Prosadili jsme se i střelecky a hráči si začali myslet, že to půjde samo. Přestali běhat, napadat, dohrávat osobní souboje a zcela zásadně se změnil po mentální stránce jejich přístup k fotbalu. Jednoduše znevážili jméno soupeře, což domácí dokázali potrestat," zlobil se na klubovém webu zlínský trenér Bohumil Páník.

Na začátku utkání museli být jeho pocity nepopsatelně odlišné. V rychlém sledu se dvakrát trefil Železník a jednou Poznar, který tak prolomil střelecké prokletí v přípravě. Po třech přesných zásazích ovšem souboj ze strany Zlína skončil. Mělo to jeden háček, běžela teprve 26. minuta.

Vedoucí celek MSFL zbývajícího času a utlumeného představení druholigisty dokonale využil. Svůj účet načal dvě minuty po třetí brance Zlína a o další dvě trefy doplnil ve druhém poločase. Za poctivý fotbal tak bylo béčko Sigmy odměněné. „Soupeř hrál důsledně, vířivým pohybem nám dělal problémy, chytil se a postupně do zápasu znovu naskočil. Naopak my už jsme nebyli schopni na výkon z úvodu střetnutí navázat. V momentě, kdy si hráči začali myslet, že je rozhodnuto a utkání už jenom nějak dohrají, se vývoj zápasu zlomil v náš neprospěch. Je to velmi jasné a zřetelné varování směrem k mistrovské sezoně," zdůraznil 58letý kouč.

Ta ševcům startuje za tři týdny. V rámci přátelského zápasu budou moct hráči Zlína prokázat ponaučení již ve středu, kdy se na umělé trávě na Baťově od 11 hodin utkají s účastníkem nejvyšší slovenské soutěže Podbrezovou. (rš, jš)

OLOMOUC B – ZLÍN 3:3 (1:3)

Branky: 28. Buchvaldek, 55 Kalvach, 80. Hladík – 8. a 26. Železník, 16. Poznar. Rozhodčí: Lakomý.

Zlín: Maťašovský – Malý, Hubáček, Hájek, Benčík – Kopečný, Živulič, Motal, Chmelo – Železník, Poznar. Střídali: Blanař, Holík, Chyla. Trenér: Bohumil Páník.