Přespolní je pouze Marek Váňa, který nastoupil na podzim v krajském přeboru ke třem zápasům, a gólman Fojtík, který je rovnocenným parťákem Milana Bodláka. „V této soutěži je to rarita," všiml si šéf nováčka nejvyšší krajské soutěže, který na podzim skončil desátý se ziskem 16 bodů.

Přitom trenér Charvát do kádru zapracoval tři dorostence ve věku sedmnácti a osmnácti let. „Adaptovali se a krajský přebor odehráli na úrovni," pochválil Obadal další výplody vlachovické líhně.

I kvůli mladému kádru je vedení nováčka soutěže s podzimem spokojeno. „Nejen já jsem měl obavy, jak to mladý tým zvládne," přiznal určité napětí Obadal.

„Důležité ale bylo, že nám vyšel úvod sezony. Získávali jsme body s mužstvy, která jsou momentálně ve spodních patrech tabulky. Hoši získali sebevědomí a na výkonech se to projevilo," lebedil si Obadal, který před sezonou určil jasný cíl – záchranu. „Kolik bodů ale budeme potřebovat, zatím neřešíme. Chceme získat maximum," neskrývá smělé ambice 49letý bývalý fotbalista klubu.

A proč vlastně ne. Ačkoliv v obci na Valašsku nemají v áčku rozeného střelce, góly umí dávat kdekdo. Vždyť více než dvě branky vstřelilo hned devět fotbalistů. „Je to holá realita. Můžeme to dokonce brát jako pozitivum, že je od nás prakticky kdokoliv schopný dát gól," zamyslel se předseda.

Jenže ani tahle devíza na body zvenku nestačila. Vlachovice totiž na hřišti soupeře vyhrály ze šesti zápasů pouze na hřišti posledního Vsetína.

„Chybělo nám více odvahy. Navíc jsme třeba s Viganticemi do 70. minuty vedli 3:0, přesto jsme nakonec remizovali. Tahle ztráta mě mrzí hodně, stejně jako domácí remíza s Boršicemi. Na jednu stranu je výborné, že se nám podařilo zapracovat mladé hráče do sestavy. Zároveň ale musíme počítat s tím, že se v některých zápasech projeví nezkušenost. Naopak mezi důležité výhry řadím tu s Luhačovicemi," vybavil si Ladislav Obadal, který s žádnými změnami kádru nepočítá.

„Doufáme, že kádr zůstane pohromadě. Zůstává i trenér Charvát," podotkl Obadal.