„Věříme, že mužstvo má potenciál a sílu na to, aby se zlepšovalo. Tým kvalitu má, teď ji musí předvést. Výkony musí jít nahoru,“ říká Grygera na začátku zimní přípravy.

Jedinou novou tváří v týmu účastníka základní skupiny Evropské ligy je sedmadvacetiletý útočník Pavel Vyhnal. Druhý nejlepší střelec FNL na podzim dával góly ve Vlašimi, ve Zlíně podepsal smlouvu na tři roky. „Byl pro nás priorita. Hráč číslo jedna,“ tvrdí majitel klubu Zdeněk Červenka.

Podle něj silnější tým Zlín v historii nikdy neměl. „Jen jména ale nic neuhrají,“ podotýká Červenka.

Sedmnáctiletý útočník Patrik Slaměna nastřílel v dorostenecké lize třináct gólů. V zimě nastoupí do přípravy s ligovým Zlínem.
Fanoušek Barcelony zaujal i Páníka. V pondělí jde s ševci do přípravy

Zatímco v létě Fastav posiloval, v zimě se do přestupových dostihů nepohrne. „Zajímá nás začátek přípravy. Aby byli všichni zdraví. Kádr chceme spíše zeštíhlit,“ přiznává Grygera.

Ve Zlíně už skončili brankář Milan Švenger s útočníkem Diopem, na hostování do dalekého Kazachstánu zamířil Argentinec Podio. Místo v nabitém kádru si těžko budou hledat také Štípek, Duval Dzembi nebo Bartolomeu. „S některými kluky jsme mluvili už po sezoně. Byli bychom rádi, aby pravidelně hrávali. Všechno záleží na zájmu klubů,“ vysvětluje Grygera.

Najít všem hráčům uplatnění v HET lize ale nebude jednoduché. „Zatím není žádný pohyb. Když to tak posloucháme, všichni chtějí zeštíhlovat,“ říká zlínský sportovní manažer.

Trenér Páník chce dát v zimní přípravě šanci dorostencům Slaměnovi se Štěpánkem i Ukrajinci Zhykolovi, jenž se do Zlína vrátil v listopadu a nastupoval v Juniorské lize.

Starší dorostenec Fastavu Filip Štěpánek absolvuje zimní přípravu s ligovým Zlínem.
Vánoční dárek? Štěpánek byl povolán do přípravy s ligovým týmem