„Většinou při mně stálo štěstí, když jsem vždy ve správnou dobu stál na správném místě. Za góly jsem rád, jenom mě mrzí mě, že ani jeden z nich nám nepomohl k vítězství,“ smutní odchovanec pražské Sparty.

Ani přesné zásahy čtyřiadvacetiletého středopolaře ševcům výhru nepřinesly: Účastník základní skupiny Evropské ligy prohrál potřetí za sebou. Tentokrát v Teplicích 1:2 a dál v ligovém pelotonu padá dolů.

„Nevím, co na to říct,“ krčí rameny Hronek.

I když ševci na severu Čech hráli lépe než před dvěma týdny v Karviné a doma s Jabloncem, body jim znovu utekly.

Teplice - Zlín 2:1
Ševci dál padají tabulkou, v Teplicích je srazily trefy mladíků

„Výkon byl lepší než v minulých zápasech, ale to je pořád málo. Musíme ještě víc zabrat,“ ví zlínský záložník.

Mátožné ševce zatím nenastartoval ani nový kouč Vlastimil Petržela. Zkušený trenér přitom před sobotním utkáním provedl ve zlínské sestavě hned pět změn. V defenzivě i směrem dopředu toho ale hostům dost chybělo.

„Neřekl bych, že je to nesehraností. My se známe, víme co jeden od druhého očekávat, takže v tomto ohledu chyba nebyla,“ míní Hronek.

Proti Zlínu nyní hraje slabá forma, soupeři a hlavně čas. Vždyť hráče Fastavu už ve středu čeká jednou odložené pohárové utkání v Hradci Králové, v neděli pak přivítají vedoucí tým tabulky, Viktorii Plzeň.

„Hlavní je, abychom na hřišti nechali všechno a bojovali jeden za druhého. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb v obranné fázi, které nás pak srážejí dolů,“ zná recept na úspěch Hronek.

Ukončí ševci konečně jarní trápení? To ukáží následující dva soutěžní duely. Vyřazení z poháru by znamenalo fiasko, ztráta s Plzní by přinesla ještě větší problémy.

Trenér Vlastimil Petržela.
Matejov střídal po dvaceti minutách. Asi má na mě alergii, říká Petržela