„Po změně stran a přeskupení sestavy jsme ale byli jasně lepší a hrát o pět minut déle, určitě bychom vyhráli," byl po zápase přesvědčen trenér Valachů Vladislav Straka. „Lepší ale vrabec v hrsti, než holub na střeše," pousmál se.

DOLNÍ BENEŠOV – SLAVIČÍN 2:2 (2:0)

První půle až příliš připomínala vystoupení v Novém Jičíně. Nedůrazní hráči Slavičína totiž inkasovali po střele z dobrých 45 metrů. „Brankář Talčík se špatně domluvil s obranou a fatální chyba byla na světě. Stejně jako o deset minut později, kdy zmatky v defenzivě dovolili soupeři jít po půlhodině do dvougólového vedení," smutnil Straka, který ale jedním dechem dodal. „Rozhodně jsme nebyli v poli horší, velké šance ale zahodili dvakrát Hladík, poté Petr Švach a Plšek šel sám na gólmana," mrzelo kouče, který ale o přestávce svým svěřencům v kabině důrazně domluvil.

Příchod Tomáše Švacha a změny v sestavě dali hostům křídla a již v 54. minutě je kontaktní brankou dostal do hry Hladík, když zužitkoval přihrávku Elšíka. Jejich tlak ještě vzrostl po 78. minutě, kdy po faulu na Hladíka soupeř hrál v deseti. „Rozpárané čelo Hladíka museli ošetřit na úrazovce ve Zlíně," upřesnil trenér TVD, jenž poprvé zvedal ruce nad hlavu v 86. minutě, ale šance Petra Švacha gólem ještě neskončila. „Naštěstí chvíli na to po rohu Lukaštíka se už hlavou na vzdálenější tyči nemýlil," pousmál se kouč. „Stále nechápu, proč naše poločasové výkony byly jako nebe a dudy. To není v trenérech, ale hlavách hráčů. Připadalo mi, že jako soupeři při cestě na Spartu prohrávají už v Průhonicích 0:2, tak my při cestě do Benešova jsme ve stejném rozpoložení už v Ostravě-Porubě," přiznal Straka.

Aby Slavičín splnil svůj předsezonní cíl v podobě medailového umístění, musí v posledním kole doma porazit vítěznou Mohelnici. „Podle všeho by se mělo hrát už v pátek. Uvidíme, fanouškům čas včas upřesníme," slíbil slavičínský Vladislav Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, Elšík, Mezírka – P. Švach, Plšek, Školník, Šindler – Hladík (78. Chovanec), Goňa (46. T. Švach). Trenér: Vl. Straka.