Přitom v utkání oběma celkům o nic nešlo a vyloučeným hráčům – domácímu Vítovi Svárovskému a hostujícímu René Vrátníkovi – hrozil maximálně jednozápasový distanc a stokorunová pokuta, neboť oba se poroučeli ze hřiště po druhé žluté kartě. Celý podvod praskl na přelomu týdne, kdy na něj upozornilo několik anonymů.

„Ještě nikdy jsme podobný případ neřešili. Málokdy se totiž na něco podobného přijde. Dostali jsme ale indicie, jako telefonáty a rovněž informace z novin," přiznal předseda DK OFS Zlín Bronislav Cibulka.

Následné intriky tak všechny podvádějící strany ve finále stály mnohem více. Na včerejším zasedání disciplinární komise (DK) totiž sudímu Rumanovi vyměřila zákaz výkonu funkce do konce kalendářního roku, přičemž klidně mohl odpočívat i celou sezonu. „Rozhodčí přiznal svoji chybu, kdy na žádost obou kapitánů nezaznamenal do zápisu vyloučené. S odstupem času ale spolupracoval a dodatečně uvedl jména proviněných v zápase," popsal Cibulka.

Také oba kluby se s odstupem času rozhodly pod tíhou argumentů přiznat. Zatímco Štítná nad Vláří zaslala své doznání e-mailem, zástupci Pozlovic se jednání účastnili osobně. Na přímé dotazy Deníku ale odmítli odpovědět. „Důvodem podvodného jednání obou klubů byl především nedostatek hráčů," shrnul Cibulka. „Hosté potvrdili, že se na všem domluvili se soupeřem a poté přemluvili sudího, aby nic do zápasu neuvedl," dodal.

Disciplinární komise tak po vyslechnutí předvolaných vyměřila oběma kapitánům – Josefu Fagulcovi ze Štítné nad Vláří a Pavlu Coufalíkovi z Pozlovic – tvrdé tresty: fotbal si nezahrají do konce srpna, což v součtu znamená šest mistrovských utkání.

„Podepsali nepravdivý zápis. Je to sice vůči nim tvrdé, ale výchovné, což potvrdil i sám kapitán Pozlovic. Navíc výše trestů mohla být mnohonásobně vyšší, snížily je ale jejich osobní i písemná doznání. Kdyby ale zapírali, pokuta by byla jiná, mnohem vyšší," vysvětlil předseda disciplinárky.

Oba celky za své podvodné jednání musejí sáhnout i do své klubové kasy. Za podvodné jednání vyfasovaly dvouapůltisícovou pokutou, přičemž dle řádů to mohlo být až padesát tisíc!

Zajímavostí je, že kapitán hostí Coufalík se do potíží dostal jako slepý k houslím. „Je to kluk, co údajně dělal kapitána poprvé a více méně náhodou. Pásku mu prý podal vyloučený kapitán, když šel ze hřiště okolo," dodal Cibulka.