Památku předčasně zesnulého kouče FK Teplice se chystají uctít vkraji odkud pocházel, ve městě, kde jako trenér začínal. Podle serveru FC Tescoma Zlín byla ve zlínském mládežnickém centru Vršava instalována pamětní deska a vdohledné době by mělo dojít kpojmenování komplexu na Sportovní areál Vlastislava Marečka– Vršava.

Už vtomto roce by se měl uskutečnit premiérový ročník zimní dorostenecké ligy pod názvem Memoriál Vlastislava Marečka pro věkové kategorie fotbalových nadějí do sedmnácti a devatenácti let.

„Uvažuje se očtyřech skupinách po pěti družstvech. Skupiny by probíhaly ve vybraných městech, kde mají velmi kvalitní hrací plochy sumělým trávníkem. Finále by se hrálo střídavě ve Zlíně a vTeplicích, kde Vlastislav Mareček jako trenér dosáhl největších úspěchů a významně se zasloužil orozvoj fotbalu,“ sděluje na klubovém webu dr. Ladislav Valášek, generální manažer FC Tescoma Zlín.

Zmínil, že ve Zlíně zatím není umělý trávník nejmodernějšího typu, ale ojeho výstavbě vareálu Vršava se jedná a začalo se pracovat na projektu. Proto by se zlínská skupina zimního turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka hrála na umělém trávníku vLuhačovicích nebo vOtrokovicích.

„Zhlediska FC Tescoma Zlín je důležité nejen to, že se na jméno a přínos pana Marečka nezapomíná, ale ito, že uctění jeho památky bude mít zanedlouho také velmi hmatatelné sportovní a technické přínosy pro výchovu mladých a talentovaných fotbalistů,“ cituje zmiňovaný web slova generálního manažera FC Tescoma Zlín.

Přečtěte si také:

Fotbalisté se v Kunovicích rozloučili s trenérem Marečkem

Vlasta byl čistá duše, říká Pavel Hoftych