Zůstane tíha zodpovědnosti na Marku Vavrušovi, který přitom ze zdravotních i pracovních důvodů nehrál pravidelně? Nebo opráší zbrojní pas podzimní objev Jan Silný? Ten ovšem na jaře napnul síť soupeřů „jen" třikrát.

Navíc otazník visí i nad tvůrcem hry, lídrem kabiny a autorem čtyř jarních branek Romanem Dobešem. „Vše je v jednání. Byla by to riskantní záležitost přivést někoho do týmu, koho úplně neznáte. Uvidíme, jak to dopadne s Romanem a následně se budeme rozhodovat," vysvětlil situaci stratég Marek Sedlák.

Nemá ve zvyku panikařit. V rukávu má totiž eso, které dostatečně nepoužil. Devatenáctiletého Tomáše Mlýnka z rezervy, který v I. B třídě nastřílel sedm gólů. Z nich pět v posledních pěti zápasech.

„Absolvoval s námi už zimní přípravu. Díky tomu, že byl Vašek Tomšů v kádru áčka, Tomáš nedostával šanci. Teď bych mu ji chtěl dát," plánoval otrokovický stratég.

Právě na jaře třígólový Václav Tomšů naplno neukázal svůj skrytý potenciál, jelikož Sedlák upřednostnil hru na jednoho hrotového útočníka.

„V tom to bylo pro něj těžké. Je typem útočníka, který umí spoustu věcí v zakončení. Ale měl i problém v defenzivní činnosti a celkově ve hře. Kdyby chtěl víc času na sobě pracovat, jeho výkonnost mohla jít nahoru. Ale už má sedmadvacet let a není pro něj příjemné, když nenastupuje do základu, čemuž rozumím," pochopil Sedlák rozhodnutí snajpra z Nevšové.

Jenže v Otrokovicích nebude zřejmě pokračovat ani Martin Jurčík. „Má nějaké zdravotní omezení, a byť nastoupil do přípravy a pracuje na sobě, jeho angažmá v Otrokovicích nebude pokračovat," tuší Sedlák.

O gólové zásilky se tak bude muset postarat Silný s Vavrušou, který přitom na jaře laboroval se svalovým zraněním a kvůli zaměstnání nenastupoval pravidelně. I tak ale stačil vstřelit pět gólů.

„Marek se připravuje dvakrát až třikrát týdně s týmem. Zbytek trénuje individuálně. Měl svalové zranění, proto jsme se dohodli, aby zapracoval na fyzičce. Určitě ho budu chtít zapojit už v průběhu přípravy," plánoval Sedlák, jehož tým v jarní části tabulky skončil na třetím místě.

„A to pod velkým tlakem. Lidi, kteří jsou v týmu, prokázali, že výkonnost mají. Jde o to, aby se kvalitně potrénovalo, vyhýbala se nám zranění. Není důvod do kádru zbytečně pumpovat další hráče. Navíc, kdyby někdo přišel zvenku, hrál by na úkor kluků, kteří na jaře fungovali super. Jsou mladí a mají před sebou budoucnost," vysvětluje Sedlák.

Ten navíc může i nadále počítat s krajním záložníkem Kovaříkem a brankářem Balážikem, který na jaře pětkrát vychytal čisté konto.

„Jirka dostal šanci a chytil ji. Z jeho i z naší strany vládla spokojenost. V dnešní době je na trhu spousta hráčů, kteří se dají sehnat. Vždy je to o vzájemné spokojenosti," ví Sedlák, který se s vedením klubu domluvil na prodloužení spolupráce.

„Je tady velký potenciál. Byla by škoda nepokračovat dál. Vše v klubu funguje. I tak na nás byl od začátku až do konce vyvíjen tlak. Snad nyní budeme mít větší klid na práci," přeje si Sedlák, který se pro nadcházející sezonu vrátil do skupiny D a čeká jej mimo jiné i třaskavé derby s Napajedly.