„Ondra Čtvrtníček s námi celý týden trénoval. Nastoupil na pozici středního obránce a s jeho výkonem jsem byl spokojený. Zaujal mě však i Salay, který hrával za Osvětimany,“ říká trenér Strání Erik Sameš.

Vedení klubu společně se slovenským koučem dál shání posily. „Stále pracujeme na doplnění mužstva,“ přiznává.

Proti zlínské rezervě naopak diviznímu celku scházeli Frühauf, na marodce jsou Michalec a Vojtěch Čaňo. „Honzo má poraněný meniskus, čeká ho artroskopie. Vojta má zase něco s kotníkem,“ informuje Sameš.

Hosté z Baťova města přijeli do Strání bez hráčů z ligového kádru, přesto na trávníku po většinu času dominovali. „Strání znám. Vím, že hraje hodně důrazný fotbal. Samozřejmě v jeho podání to není jenom o soubojích, ale i o fotbale. Přesto jsem rád, jak se kluci popasovali s agresivnějším stylem soupeře,“ uvedl zlínský trenér Jan Jelínek.

Mladí ševci měli problémy pouze úvodních deset minut. „Domácí na nás ze začátku vletěli. Chvíli nám trvalo, než jsme se s jejich důrazem dokázali vyrovnat. Postupem času jsme to ale zvládli hlavně takticky, protože jsme dvakrát vychytali jejich rozehrávku a Sklenář dal dva krásné góly,“ popisuje Jelínek.

Strání vrátil do zápasu Horňák, jenž ve druhé půli proměnil pokutový kop a snížil na 1:2. Hosté se ale nepoložili. Naopak dalšími dvěma přesnými zápasy Strachoně duel definitivně rozhodli. Domácí porážku mírnili až v závěru, kdy se trefil Lorenc. „Naše vítězství je zasloužené,“ pronesl Jelínek.

Se svým kolegou souhlasil i Sameš. „Porážka je spravedlivá. V zápase byl vidět rozdíl třídy. Hosté byli kombinačnější, běhavější. V našem týmu mi chyběla větší trpělivost i střelecká aktivita. Vím ale, že všechno se odvíjí od toho, co nám soupeř dovolí,“ uvědomuje si slovenský kouč.

Podle Sameše se na výkonu Strání podepsala dlouhý herní i tréninkový výpadek. „Sice tři týdny trénujeme, ale druhá věc je hrát zápasy,“ říká. „Zlín má v sestavě mladé a houževnaté hráče, působili svižnějším dojmem . Naše hra oproti němu byla kostrbatá, nervózní. Přišlo mi to jako v zimě, kdy jsme začínali proti Kroměříži a já mužstvo vedl poprvé. Není to sice úplně od nuly, ale výpadek je velký,“ připomíná.

S úrovní utkání byl i přes prohru spokojený. „Byl to kvalitní start do zápasové přípravy. Utkání nám odkrylo nedostatky a věci, na kterých musíme dál pracovat,“ uvedl Sameš. „Jsem přesvědčený, že mužstvo má vyšší potenciá. Chci ho vrátit na stejnou úroveň, kde jsme byli na konci zimní přípravy,“ dodal Sameš.

Času na vyladění formy má dost. Nová sezona se totiž rozjede nejdříve v srpnu. Do té doby sehrají fotbalisté Strání několik přípravných duelů. Ten nejbližší v sobotu 20. června proti Napajedlům.

Zlínské béčko se už v úterý představí v Kroměříži, kde vyzve rivala z MSFL.

Přípravný fotbal 

FC Strání – FC Fastav Zlín B 2:4 (0:2)

Branky: Horňák z penalty, Lorenc - Sklenář 2, Strachoň 2