Sám vím velmi dobře, co umí fanoušci. Hrál jsem za Juventus Turín a ten je venku doslova nenáviděný. Takže jsem několikrát zažil kameny házené na autobus, pro Italy je to stejné gesto jako pro naše diváky lití piva. Ale střelba? To je příliš. Doufám, že pachatele trest nemine.

Objevil se spor mezi trenérem reprezentačního „áčka" Pavlem Vrbou a Jakubem Dovalilem, který trénuje „jednadvacítku." Ty problémy ohledně uvolňování hráčů ale nejsou žádnou novinkou, sám jsem je zažil v době, kdy jsem věkem patřil do mládežnického výběru, avšak už jsem pravidelně nastupoval za A tým. Také to tehdy dospělo do situace, kdy jsem byl uvolněn pro „jednadvacítku" až na samotné mistrovství Evropy. Stejně na tom byl i Milan Baroš.

Ve Zlíně teď máme velkou radost z toho, že do reprezentační U15 byli nominovaní pro přátelský dvojzápas se Srbskem naši hráči Radek Maršálek a Patrik Slaměna, mezi náhradníky je navíc Jakub Kolář. Tohle je velký úspěch klubu a důkaz, že výchova mládeže na Vršavě má svou úroveň. Ty kluky znám, vídám je v zápasech, jsou opravdu šikovní a může je čekat úspěšná kariéra. Jedním dechem ale dodávám, že jsou teprve na začátku dlouhé cesty. Je spousta šikovných mladých fotbalistů a na vrchol se dostanou jen někteří.

Naše „áčko" čeká v sobotu zápas ve Frýdku-Místku. Jedeme ven, což je vždy těžší. A říkám to i přes skutečnost, že soupeř se pohybuje na spodku tabulky. Druhá liga je velmi vyrovnaná a na momentální umístění nesmíme moc hledět. Berme ho spíše jako varování. Soupeř není v komfortní situaci a bude o to víc bojovat. My se musíme soustředit hlavně sebe, na svou hru, a nechat na hřišti vše. Pokud se to podaří, máme znovu šanci na úspěch.

Tak nám s sobotu držte palce! Díky.

Váš Zdeněk Grygera