„V Uherském Brodě, kde jsem působil na podzim, věděli o tom, že chci zkusit ještě vyšší úroveň. Když byla možnost jít do Hulína, nerozmýšlel jsem se. Cítím, že si ve třetí lize můžu odehrát svoje a být prospěšný mužstvu," uvedl bývalý bek Zlína, anglického Lutonu nebo skotského Kilmarnocku.

Jaké jsou vaše cíle pro jarní část soutěže?

Osobně zůstat zdravý a týmově abychom odehráli ligu bez sestupových starostí. Chceme na začátku posbírat výhry, abychom pak ke konci neměli starosti. Mančaft je kvalitní, a pokud zůstane zdravý, body získávat bude. Těším se, že si zahraji dobrý fotbal, snažíme se hrát po zemi, kombinačně.

Co od vás očekává trenér Lehkoživ?

To vyplývá z mého věku, zkušeností a toho, co mám v kariéře za sebou. Mým úkolem je dát řád defenzivě a také se pokusím vstřelit nějaké góly ze standardek.

V Hulíně jste na hostování ze Zlína. Jaké jsou vaše plány do budoucnosti?

Uvidíme, jak proběhne tento půlrok. Když budeme úspěšní a vedení bude se mnou spokojené, tak se nebudu bránit dalšímu působení ve Spartaku.

Jakou roli má fotbal v současné době ve vašem životě?

Každý, kdo prošel profesionální kariérou, tak i když pak hraje na nižší úrovni, pořád se mu snaží dávat maximum. Mám i práci, ale souběžně s ní dávám sportu stále sto procent.

Jaké zkušenosti jste si odnesl z divizního angažmá v Uherském Brodě?

Zaznamenal jsem velký skok, co se týče taktiky. Pro hráče z profi fotbalu jsou taktické věci stereotypem, o které se pak v zápase nezajímají. Ale v divizi je fotbal pro zábavu, taktika od dorostu není natrénovaná.

Váš mateřský klub Zlín usiluje na jaro o postup do první ligy. Uspěje ve své misi?

Může to klapnout. Dle mého názoru budou klíčové duely venku s týmy, které hrají o záchranu. Jinak mužstvu pomohl příchod kouče Páníka, který jej správným způsobem zklidnil. Kluci už nejsou pod neustálým tlakem. Zlín pořád sleduji a přeji mu.