FASTAV ZLÍN – FK BANÍK MOST 2:1 (0:1)

Neuběhla ani minuta utkání, když si na trestný kop naběhl Jiří Procházka a poslal Most do vedení. Hosté se po brance nikam nehrnuli a gólmana Dostála už do přestávky neprověřili. Na straně domácí byl nejblíže vyrovnání Jordan, ale ani jeden z jeho dvou nadějných pokusů brankou neskončil.

„První poločas jsme odehráli dobře. Byli jsme silnější na míči a techničtější. Podařilo se nám vstřelit brzy první branku a to výkon domácích poznamenalo na delší čas," řekl trenér Mostu Pavel Chaloupka.

„První minuta byla dost velkým šokem. Na některých hráčích se to podepsalo. Soupeř hrál velmi dobře. Napadal nás a dokázal udržet míč. My jsme byli málo důrazní v osobních soubojích. Nešlo nám to ve středu zálohy, kde jsme se nedokázali prosadit," přidal se domácí kouč Martin Pulpit.

Po přestávce domácí zvýšili obrátky a byli jasně aktivnějším mužstvem. Obránce Pazdera nastřelil břevno a jeho další pokus vytáhl Belaň s námahou na břevno. Po příchodu Železníka a Matějova se hrálo především na polovině Mostu.

„Podařilo se nám zjednodušit hru a šli jsme za vítězstvím s daleko větším nasazením než v prvním poločase," všiml si Pulpit.

Deset minut před koncem vykopl míč směřující do branky z kopačky Železníka jeden z obránců Mostu. Velké chvíle domácího útočníka měly teprve přijít. V 84. minutě byl v pokutovém území faulován brankářem Belaňem a s přehledem z penalty vyrovnal. Minutu před koncem ho našel přihrávkou Benčík a Železník zajistil Zlínu všechny tři body.

„Lukáš to dnes vrátil svým spoluhráčům za neproměněnou penaltu v podzimním zápase s Varnsdorfem. Dnešní výhra má obrovskou cenu. Bylo vidět jak hráči i za nepříznivého stavu chtěli se zápasem něco udělat," zdůraznil domácí trenér.

„Druhý poločas jsme nezvládli především v posledních deseti minutách. Zdůrazňoval jsem hráčům, že se nesmí zatáhnout, ale nedokázali jsme udržet míč a některé individuální výkony nebyly dobré. Zlín nás nakonec potrestal," dodal Chaloupka.

Branky: 84. (pen.) a 89. Železník – 1. Jiří Procházka Jiří ŽK: Hájek, Pazdera, Kroča – Belaň, Surynek, Běloušek. Rozhodčí: Houdek – Plesar, Mokrusch. Diváci: 1060. Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Hájek – Bartolomeu (67. Železník), Elšík, Holík (78. Matějov), Benčík – Jordan (88. Kroča), Poznar. Trenér: Martin Pulpit. Most: Belaň – Běloušek, Charuza, Johana, Nguyen – Nečas (62. Vojta), Jan Procházka, Šlapák (84. Nečas), Rosendo (89. Olejník) – Surynek, Jiří Procházka. Trenér: Pavel Chaloupka.