Prvenství vybojoval celek Unitedu. „Vítězové měli letos obměněný kádr. Kouč Luděk Lošťák ovšem dokázal složit silné mužstvo, které vynikalo ofenzivním pojetím i fyzickou zdatností. Tým táhli především Michal Huťka, Rostislav Slobodian a Lukáš Holík," vyzdvihl lídra ředitel ligy Tomáš Rudolf.

Druhé místo obsadil tým Poskládaných. Ten měl naopak stabilizovanou soupisku. Mužstvo ze Štípy se rozehrávalo pozvolna, ale v na konci základní části a v duelech play off už zase vynikalo. Oporami byli gólman Špaček společně s Matějem Velevem, Martinem, Holíkem a Jakubem Beránkem.

Spokojený je bronzový kolektiv Benfiky. Celek s vůdcem Martinem Slaměnou vyztužil sestavu o zvučná jména fotbalové minulosti Petra Slončíka, Aleše Hellebranta a Bronislava Červenku. V závěru soutěže však technikům z Benfiky už ale ubývaly síly. Čtvrté Lešení mělo hodně nepovedený start, kdy se do jeho výsledků promítla absence brankáře Sychry.

S jeho návratem se však výkony tradičního účastníka výrazně zlepšily. Zvedla se rovněž trojice Lahola, Cahyňa a Vavruša a bojovné družině se podařilo skloubit pevnou obranu s účinným přechodem do útoku.

Pohledný fotbal předváděly i další kolektivy.

„Pátý Galaktikos dokázal skloubit zkušenost s nastupujícím mládím. Vyšší ambice měl ovšem šestý tým Pobřeží kocoviny. Kolektivu okolo Roberta Bartolomea a Josefa Křenka v některých utkáních ovšem chyběla větší psychická odolnost. Příjemným překvapením bylo vystoupení sedmé Kašavy. Ta se poprvé v historii soutěže probojovala do play off. Bylo do díky účasti Lukáše Železníka v některých zápasem. Kašava se také pyšní skalpy Lešení a Galaktikosu. Poprvé si u nás zahrály Doubravy. Těm sice nechyběla vůle, ovšem David Sklenář sám na všechno nestačil a osmá příčka asi odpovídá jejich možnostem. Zklamal devátý Lukov, který většinu střetnutí odehrál v okleštěné sestavě. Přesto se na fotbalové umění Michala Teplého a Milana Šumšala stále dalo dívat s obdivem," hodnotil zbylé turnajové účastníky Rudolf.

Většina hráčů ligy ve Fryštáku se nyní zapojuje už do velkého fotbalu. ,,Do budoucna toho už nemáme mnoho vylepšovat. Naši ligu bychom ale chtěli rozšířit na dvanáct mužstev. Samozřejmostí je udržet její kvalitu," plánuje hlavní organizátor Tomáš Rudolf.

Nejlepší hráči 10. ročníku Zimní fryštacké ligy:

Nejlepší brankář: Jakub Špaček (Poskládaní)

Nejlepší hráč: Lukáš Holík (United)

Nejlepší střelec základní části: Jan Beránek (United) 17 branek

Nejlepší střeleci play-off: Michal Huťka (United) 10 branek

Přehled vítězů Zimní fryštacké ligy:

ročník 2005/2006: Lešení
ročník 2006/2007: Galaktikos
ročník 2007/2008: Mikel
ročník 2008/2009: Benfika
ročník 2009/2010: Poskládaní
ročník 2010/2011: Recal
ročník 2011/2012: Poskládaní
ročník 2012/2013: Pobřeží kocoviny
ročník: 2013/2014: Poskládaní
ročník 2014/2015: United
(hot)