„Ale ne, teď vážně. Jsem nesmírně rád za to, jaké předvádíme výkony, a když k tomu přispěju i já, tak je to fajn," pronesl gólman aktuálně druhého týmu ePojisteni.cz ligy.

Vedle charakteristiky od trenéra Páníka se o vás nyní mluví také jako o panterovi. Předpokládám, že se toho chytli spoluhráči v kabině…

U nás se chytí všechno. (úsměv) Na tréninku probíhají hecovačky, ale nejsem jediný, kdo je na „ráně". Nejvíc si užívá náš somatotyp a kapitán Tomáš Hájek. (úsměv)

Vaše výkony dokreslují i statistiky po 13. kole – 12 obdržených branek a průměr 0,85 gólu na zápas. Jste spokojený?

Jsou to lichotivá čísla. Ale přispívá k nim celý tým v čele s obrannou čtveřicí. Jsme rádi, že máme takovou vizitku.

Na podzim se vám kompenzuje minulá sezona, ve které jste v desíti startech získal jen tři remízy. Jak to prožíváte?

Byl jsem trošku smolař, ale pořád jsem si říkal a věřil tomu, že se situace obrátí. Nechci přitom v tomto směru mluvit jen o sobě. Nás všechny, kterým se jaro nepovedlo, to horší moc posílilo. Díky tomu jsme rozjeli skvěle nový ročník soutěže a dostali se do pohody. Odráží se na hřišti a ve stejném duchu chceme pokračovat co nejdéle.

Na tribuně se mi zdá, že už nejste tak hlučný při zápasech. Zaniká mi to ve fotbalové kulise, nebo jste opravdu zvolil úspornější mluvení?

Mně naopak přijde, že kolikrát řvu i tam, kde mě není slyšet. (smích) Když za člověkem fandí kotel, opravdu toho není moc slyšet. Já musím kluky ohlídat hlavně v prostoru kolem vápna a pomoct jim na vlastní polovině. Dál už mě stejně neslyší. A kdyby jo, ještě by měli námitky, co jim radím při útoku. (smích)

Po reprezentační přestávce budete v pátek hájit druhé místo v Jihlavě. Jakého očekáváte soupeře?

Jihlava, ač se jí tolik výsledkově nedaří, má nebezpečné mužstvo. Musíme být stoprocentně obezřetní a koncentrovaní. Očekávám bojovný fotbal s mnoha souboji. Do utkání půjdeme s odhodláním jej zvládnout.

Studujete jako brankář střelce soupeře před zápasy?

Konkrétní hráče ne. Trenér brankářů Ota Novák mi však vždycky řekne, na koho si dávat pozor a jak dotyčný řeší situace.

Hlavní kouč Bohumil Páník přiznal před závěrečnými třemi podzimní koly, že by chtěl mít celkem 32 bodů a více. Máte to stejně? Doposud jste získali 28 bodů…

S trenérem souhlasím. Bylo by krásné držet se špičky tabulky. Musíme udělat všechno pro to, abychom na tuto metu dosáhli a pak se dobře připravili na jaro.