„Potkali jsme se z velké části náhodou. Máme soustředění, při kterém jsou standardem dva tréninky. Po dopolední fázi jsme byli v jídelně, když Ronaldo právě přicházel z fyzických testů. Byl nesmírně klidný, pozitivní a usměvavý. S každým z přítomných si podal ruku, vyslyšel prosby o fotografii, s trenérem a několika zkušenějšími hráči se zastavil na pár vět," popisuje zlínský odchovanec v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která hráče zastupuje.

Člen české reprezentační jednadvacítky má velké štěstí. Jako kmenový hráč Juventusu zažívá šílenství posledních dnů zblízka.

„Neuvěřitelné. Ronaldův přestup nebyl pouze záležitostí Turína, sledovala ho celá Itálie a vlastně celý svět v přímém přenosu. Kolem tréninkového centra se několik dnů pohybovalo obrovské množství novinářů i fanoušků. Přílet Cristiana byl velmi dobře utajený a nikdo neznal přesný čas ani den. Chvílemi to opravdu bylo šílené. Na druhé straně je to pochopitelné. V Itálii je fotbal náboženstvím a do jednoho z nejslavnějších klubů přichází nejlepší hráč planety," líčí Roman Macek.

Ronaldo do Itálie dorazil v pondělí. Za obrovského poprasku zvládl v Turíně zdravotní testy i tiskovou konferenci. Posila italského šampiona se krátce pozdravila také s novými spoluhráči, kteří měli zrovna pauzu mezi tréninky, když k nim fotbalová megastar přišla.

Sportovní ředitel Fastavu Zlín Zdeněk Grygera je s podobou současného kádru spokojený.
Juniorka? Mehanović normálně trénuje s týmem, říká Grygera

Setkání s jedním z nejlepších fotbalistů planety ho nadchlo. „Ronaldo je mým nejoblíbenějším hráčem a již toto krátké setkání pro mě bylo zážitkem. Navíc jsem musel obdivovat, s jakou profesionalitou a trpělivostí celým dnem prošel," říká mladý záložník.

Ani Macek nepochybuje, že Ronaldo, který v dresu Realu Madrid nastřílel 451 gólů a čtyřikrát se španělským týmem slavil triumf v Ligu mistrů, pomůže Juventusu ke splnění klubových cílů. „Je to obrovsky zkušený fotbalista, který vyhrál vše, co se vyhrát dalo. Přesto má obrovskou chuť po dalším úspěchu. Bylo na něm vidět, jak si první den v Turíně užívá, jak je spokojený a natěšený.

Prosadil se v Anglii, ve Španělsku a v Itálii může definitivně potvrdit pozici jedinečného a nejlepšího," myslí si Macek.

Zlínský odchovanec věří, že by si s Ronaldem mohl také jednou zahrát. „Nechci přemýšlet tímto způsobem, hlavu mám nastavenu pouze na vlastní výkony. Vzhledem ke čtyřleté Ronaldově smlouvě je však představa reálná. A pro mě zároveň obrovská motivace do budoucna," říká Macek.

Devětadvacetiletý útočník Tomáš Poznar se vrací do Zlína, kde bude v příští sezoně hostovat z Plzně.
Do Zlína si nejdu odpočinout, říká navrátilec Tomáš Poznar

Juventus je s ním podle zpráv z Itálie spokojený. „Velmi pravděpodobně absolvuje s klubem soustředění ve Spojených státech, následně budeme řešit nejlepší variantu pro jeho další sportovní rozvoj. Zájemci o jeho služby jsou z Itálie i z dalších evropských zemí, probereme veškeré možnosti s Romanem i sportovním vedením Juventusu. Každým rokem přesvědčuje vedení, že je pro budoucnost klubu správným hráčem," zdůrazňuje jeho agent Viktor Kolář.

Jednadvacetiletý záložník má za sebou hostování v Bari a Cremonese, teď si užívá přípravu v Juventusu. „Jsem spokojený, na svou práci mám pozitivní zpětnou vazbu od trenéra i spoluhráčů. S velkou pravděpodobností pojedu s týmem na soustředění do Spojených států, následně budeme s vedením a moji agenturou Sport Invest řešit další postup," dodává Macek.

Devětadvacetiletý útočník Tomáš Poznar se vrací do Zlína, kde bude v příští sezoně hostovat z Plzně.
Ševci pár dní před ligou posilují útok. Domů se vrací Poznar