„Jde o to, abychom divákům ukázali, že umíme vítězit nejen venku a při poháru, ale také doma v mistrovském utkání. Něco jim dlužíme,“ pronesl trenér Bohumil Páník.

Připomněl tím, že tým na jaře ještě na vlastním stadionu nevyhrál. Ve čtyřech ligových duelech remizoval s Plzní (0:0) a se Slováckem (1:1), zápasy s Hradcem Králové a s Teplicemi prohrál (1:3 a 0:2). Vzápětí ale zlínský kouč dodal, že na opačné straně barikády bude výborný soupeř.
„Naposledy to Mladá Boleslav předvedla v Brně, kde vyhrála 3:2. Ve hře měla nebezpečné hráče a i jako celek měla velkou sílu.“

Fastav Zlín. Jakub Jugas.
Měsíc pravdy. Přepíšou fotbalisté Zlína dějiny?

NA VÝKON SOUPEŘE V POHÁRU NEHLEDÍ

Středeční pohárový souboj Středočechů s Opavou vynechává. Boleslavští zůstali daleko za svými možnostmi, s nadšeně hrajícími Slezany padli 0:2 a jejich sen o obhajobě trofeje se rozplynul.

„Zde soupeř ztratil možnost postupu do Evropské ligy, takže teď se bude maximálně soustředit na ligu. Hráči nastoupí s absolutním zaujetím, podcenění, které se možná trochu dostavilo proti Opavě, nehrozí. Bude to u nás úplně jiné utkání, těžký boj,“ uvědomuje si Páník.

Jeho svěřenci naopak pohárový duel na Slavii zvládli v úterý bravurně a stejně jako Opava se těší na finále. Před týdnem zase prolomili sérii deseti zápasů bez ligové výhry, když uspěli 2:0 na Bohemians. Vítězství se vrátila do Zlína díky tomu, že mužstvo opět začalo hrát týmově.

Radost hráčů Zlína, zleva Diego Živulič a Zoran Gajič. Ilustrační foto
Finále Mol Cupu Zlín - Opava se odehraje v Olomouci!

„Do sestavy přišli hráči, kteří vědí, že jejich výkon je postavený na poctivosti a běhavosti. Rychle dostupují k soupeři, nenechávají jej hrát a ukazuje se, že právě tohle dělá protivníkům problém. A když pak po ziscích míče dobře vyřešíme situaci, jsme vždycky nebezpeční,“ vysvětlil 60letý kouč.

Vedle toho se v posledních dvou duelech vypořádalo také s problémy v útočné řadě. Zdravý zůstal jen Antonín Fantiš, záda mu kryje 20letý Šimon Chwaszcz. Diopa s Beauguelem vyřadilo zranění.

„Tondovi pomáhají okolní hráči a ti se také dostali do brankových situací. Na Slavii rozhodl zápas netradiční útočník, nebo spíš podhrotový hráč,“ poukázal Páník na Lukáše Holíka. Na Bohemce zase skórovali krajní záložníci Miloš Kopečný a Robert Bartolomeu.

Výhry ševcům pozvedly psychiku, což je do dnešního souboje podstatné. Hraje se o čtvrté místo, které znamená kvalifikaci do předkola Evopské ligy. Po 25. kole jej drží mladoboleslavští fotbalisté se 42 body, parta kolem kapitána Jakuba Jugase zaostává na šesté příčce o čtyři body. Mezi oběma soupeři se nacházejí ještě Teplice se 40 body.

Završí fotbalisté Zlína báječný týden?

Na snímku je za Zlín ve žlutém dresu Miloš Kopečný.
Fotbalisté Zlína jsou v pohárovém finále! Vyhráli na Slavii

Fastav Zlín (6.) – Mladá Boleslav (4.)

Výkop: dnes v 17 hodin na stadionu Letná ve Zlíně.

Rozhodčí: Marek – Kubr, Pochylý.
Poslední zápas: 2:1 (29. října 2016).
Předpokládané sestavy – Zlín: Švenger – Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov – Kopečný, Traoré, Hnaníček, Štípek – Vukadinovič, Holík. – Mladá Boleslav: Vejmola – Jánoš, Da Silva, Stronatti, Keresteš – Přikryl, Matějovský, Takács, Fleišman – Železník, Mebrahtu.