„Doladil jsem detaily s klubem a svým manažerem. Jsem velmi spokojený, že jsem tady," uvedl 24letý útočník po podpisu dvouleté smlouvy.

V Česku získá zkušenosti na druhé štaci. Předtím působil dva a půl roku v Dukle, kde však postupně skomíral kvůli osobním trápením. V plánu měl, že se vrátí do rodné Francie, jenže vhodná nabídka mu na stole nepřistála. Velmi přímočarý byl naopak v jednání Zlín, který Beauguela zaujal a ten nakonec myšlenkové pochody změnil.

„Zvolil jsem Zlín díky jeho vizím. Klub je v tabulce na čtvrtém místě a chce se dostat do evropských pohárů. Navíc je známá jeho dobrá hra, kterou ordinuje trenér Páník. Sešel se se mnou, se vším mě obeznámil a projevil o mě velký zájem. To bylo pro mě také velmi důležité," dodal rodák ze Štrasburku.

V Baťově městě navíc nebude osamocený voják v poli. Potká se zde se záložníkem Ibrahimem Traorém a útočníkem Damem Diopem, kteří mají v krvi rovněž francouzský jazyk.

„Je to pro mě důležité, usnadní mi to zabydlení. Co se týče fotbalové přípravy, budeme v týdnu pracovat ve společné skupině, to se mi líbí," usmál se vysoký forvard, který v 61 startech v české lize zaznamenal devět branek. Než přišel do Česka, hrál dospělý fotbal v nizozemském Waalwijku, tuniském ES Tunis a francouzském Toulouse B.