MUTĚNICE – FASTAV ZLÍN 0:4 (0:0)

„S porážkou jsme počítali. Podle mě nám ale neublíží. Kluci si osahali, jak vypadá profesionální fotbal. Je to úplně jiné než krajské soutěže. Teď se budeme soustředit na mistrovskou soutěž," uvedl domácí kouč Petr Zemánek.

Mutěnice se sice snažily, ale za favoritem v první půli viditelně zaostávaly. Brankář Zlína Kořínek byl bez práce. Gólu se však ševci dočkali až po změně stran. Střelecké trápení utnul ve 47. minutě i o dvě minuty později střídající Poznar. „Nebyl stoprocentně fit. Chtěli jsme ho šetřit na druhou ligu. Měli jsme dohodu, že kdyby bylo potřeba, tak ho tam dáme. Naštěstí se rychle prosadil a zápas v klidu dohrál," radoval se Křeček.

Mutěnice úvod druhé půle absolutně nezvládly. Třetí gól přidal v 52. minutě po Poláchově přihrávce Motal. V 69. minutě si navíc nešťastně srazil míč do vlastní sítě Lamáček.

Ve zbytku utkání se hrál bezstarostný fotbal. Další góly už ale necelé čtyři stovky diváků neviděly. „Naším jediným cílem bylo vítězství. To se nám podařilo. S prvním poločasem jsme nebyli kvůli neproměněným šancím spokojení. Ve druhé půli už to bylo bez problémů," řekl hostující trenér Aleš Křeček.

Zlínský lodivod se musel obejít bez šestice hráčů. „Kvůli chybějícím registracím či zdravotním problémům nebyla téměř polovina hráčů, s nimiž počítám pro mistrovské zápasy do základní sestavy, připravena. V této fázi sezony to ale až tak velká komplikace nebyla," uvedl Křeček.

Branky: 47. a 49. Poznar, 52. Motal, 69. Lamáček vlastní. Rozhodčí: Mikel – Dobrovolný, Nádvorník. Zlín: Kořínek – Jugas, Malý, Hájek – Motal – Bartolomeu (71. Holík), Polách, Dobeš, Železník (61. Bublák) – Š. Červenka (46. Poznar), Kurtin. ⋌(kop)