„Bohužel se nám nepodařilo sehnat sponzora na naplnění více než sto dvacetitisícového rozpočtu, proto vedle vybrané dovolené musel každý obětovat i více než osm tisíc korun," spočítal zlínský hrající trenér Zdeněk Julina.„V minulých dnech jsme ještě požádali o dotaci Zlínský kraj, tak uvidíme."

Právě povinnost nemalého příspěvku mu nedovolila nominovat nejsilnější výběr. Původně měli odjet hráči, kteří právo startu v evropském poháru, který je srovnatelný s Pohárem UEFA ve velké kopané, sami vykopali.

„Finance nedovolily odjet asi kvartetu hráčů. Prostor dostanou mladí, pro které to bude velká škola a zejména zkušenost, kterou bychom pak chtěli prodat v mistrovských bojích o český titul," přeje si Julina, který může počítat s 14 hráči. Další místo ve výpravě obsadil manažer Josef Soukeník a rozhodčí Tomáš Vitásek. „Každý tým měl za povinnost zajistit jednoho sudího," upřesnil.

I přes nutné změny v sestavě si však Julina nemyslí, že by Zlín jel pouze na výlet. „Ambice máme nejvyšší, přivést některou z medailí," hřímá kouč, který ale moc dobře ví, jak náročný úkol si stanovili. Ze čtyř tříčlenných skupin totiž postupuje do semifinále jen nejlepší.

„Naše skupina je suverénně nejtěžší, favoritem je ruský Saratov, snadné to nebude ani s lídrem francouzské ligy ACS Marcouville. Když už ale absolvujeme tak dlouhou cestu, chceme překvapit," má jasno kouč aktuálně druhého českého vicemistra. „Minimálně tři duely během pěti dnů sehrajeme. Pokud se bude dařit, tak i čtyři," spočítal.

Do místa dějiště vyrazí 16členná výprava ve třech automobilech v pondělí. „Během půl dne bychom mohli být na místě. Všichni se už těšíme nejen na kvalitní zápasy, ale i na poznání nového kraje a jeho kultury," potvrdil Julina, jehož tým si obhajobou třetí příčky zajistil start ve stejném poháru i v příštím roce.

„Jestli nabídku přijmeme, je předčasné říkat. Každopádně již nyní můžeme říci, že díky našemu manažerovi máme zajištěn rozpočet na novou sezonu, což je nejdůležitější," dodal spokojeně.