Postup účastníkovi základní skupiny Evropské ligy vystřelil v páté sérii Bosňan Ednan Džafić, když brankář Stanislav Dostál předtím vychytal střídajícího Vojtěcha Hadaščoka. 

„Na penalty šli hráči, kteří si věřili.Jsem rád, že jsme je zvládli. Džafić chtěl střídat, nakonec kopl rozhodující,“ usmíval se po utkání zlínský trenér Bohumil Páník. 

V základní době skončil vyrovnaný zápas remízou 1:1. Favorita poslal ve 33. minutě do vedení útočník Lukáš Železník, snaživí Středočeši odpověděli ve druhém poločase. 

Utkání poslal do prodloužení přesně hlavičkující Oskar Fotr. „Hru jsme moc nezvládli, ale postoupili jsme a to je nejdůležitější,“ oddechl si Páník.

Jednadvacet unikátních grafických karikatur ligových fotbalistů Zlína na jedenácti chromových stojanech je k vidění v Nákupním centru Čepkov, kde se od  koná výstava fotografií hráčů FC Fastav.
Výstavu karikatur zlínských fotbalistů doplní tipovací soutěž o originální dres

Šedesátiletý kouč Fastavu ocenil po náročném střetnutí výkon protivníka.

Domácí mají šikovné hráče, kteří prošli vrcholovými středisky Slavia a Sparty. Chtějí se vytáhnout, byli rychlí, běhaví, technicky zdatní. Byli nepříjemným soupeřem,“ pochválil soupeře na klubovém webu Páník. 

V základní hrací době byla k vidění zajímavá podívaná.

Hosté více drželi míč a slušně kombinovali, ale do vyložených šancí se v první půli nedostali. Až po půlhodině hry se k zakončení dostal Železník, který překonal brankáře Beníka a poslal Fastav do vedení. 

Vlašim protivníka zlobila, žádnou tutovku ale neměla. Fotrovi sebral balon z hlavy pozorný gólman Dostál, který v závěru poločasu zneškodnil i průnik Vyhnala. 

Druholigisté dál cítili šanci a tlačili se do koncovky. Mara po ideálním centru hlavičkoval těsně vedle a Vyhnalovi balon po kličce Dostálovi v rozhodující chvíli utekl. 

Domácí se prosadili až v 62. minutě. Po úniku a parádním centru Plachého se prosadil hlavičkující Fotr. 

V prodloužení mohla skórovat obě mužstva. Vlašimský Vodháněl však těsně minul Dostálovu branku a střídající Diop po centru Džafiće napálil balon pouze do břevna.

Penalty už patřily Zlínu. Zatímco hráči Fastavu byli stoprocentní, v domácím dresu selhal Vojtěch Hadaščok.

„Byl to obrovsky těžký zápas. V lize můžete výbuch napravit hned v dalším kole, v poháru ale nemáte šanci na opravu. Je to velký tlak na psychiku hráčů,“ upozorňuje Páník. 

Zatímco ševci po nevydařeném ligovém duelu s Mladou Boleslaví slaví postup čtvrtfinále, které je na programu až 28. února 2018, hráči Vlašimi v MOL Cupu končí. 

Ševci se šťastnou výhrou naladili na sobotní duel HET ligy s pražskými Bohemians, který se v Dolíčku hraje od sedmnácti hodin. 

Osmifinále MOL Cupu – 

FC Sellier & Bellot Vlašim – FC Fastav Zlín 1:1 (0:1), na penalty 3:5

Branky: 62. Oskar Fotr - 33. Lukáš Železník 

Penaltový rozstřel: Matějov 0:1, Jeslínek 1:1, Mehanović 1:2, Tusjak 2:2. Diop 2:3, Hadaščok neproměnil, Traore 2:4, Fotr 3:4, Džafić 3:5

Rozhodčí: Lerch – Černý, Koval (Hojsík)

Žlutá karta: Podio (Zlín)

Diváci: 804 

Vlašim: Beník – Kadlec, Piško, Štochl, Tusjak – Janda (83. Wiesner), Mara, Vodháněl, Skopec (109. Jeslínek)– Vyhnal (66. Hadaščok), Fotr

Zlín: Dostál – Matějov, Hnaníček, Janíček, Bartošák –Kopečný, Podio (60. Traoré), Hronek (46. Jiráček), Džafić– Železník (81. Diop), Mehanović