„Letos bylo blíže i díky změně systému. Všechny čtyři finálové celky se totiž nejprve utkaly každý s každým, přičemž nejlepší si to pak rozdali o titul a poslední dva o bronz,“ upřesnil Jan Krejčí, pro něhož je zisk bronzu druhý v jeho bohaté kariéře.

„Můj kolega Martin Struhař má o jeden více, který získal s Ludvíkem Pískem,“ dodal.

Zlínský první tým se na palubovce rval a k postupu do finále mu moc nechybělo.

„S domácí SC Svitávkou jsme nezachytili nástup, ale proti Favoritu Brno jsme prohráli smolně, i kvůli rozhodčím. Škoda že se nám nepodařilo navýšit poločasové vedení. Martin totiž měl gól na 3:1 na kole, místo toho soupeř z protiútoku vyrovnal a pak ze sporné situace rozhodl,“ mrzí ještě nyní zkušeného útočníka.

Letovice hostily mistrovství republiky v sálové cyklistice. Ilustrační fotoZdroj: Petr Švancara

V boji o bronz pak Zlínští porazili MO Svitávku.

„Finále rozhodně nebylo vzdušným zámkem, ale nakonec nám chybělo trošku štěstí a také náklonnosti sudích. Zkušenost už na boj o zlato máme,“ cítí po omlazení českého pelotonu v kolové 37letý Krejčí, jenž hraje s o čtyři roky starším zadákem.

„Trénujeme, co nám čas dovolí, ale asi o trochu méně než konkurenti. I tak jsme ale rozhodnutí v kariéře pokračovat a dál bojovat o medaile, třeba i o titul. Navíc po roční přestávce budeme mít v extralize opět dva výběry – rychle se vrátit mezi elitu se podařilo Ludvíkovi Pískovi s Mirkem Gottfriedem,“ ocenil výkon spoluhráčů Jan Krejčí, hrající člen vedení klubu.

V soutěži krasojezdců reprezentoval Zlín Martin Urbanec.

„Přestože zajel svůj nejlepší letošní výsledek, tak nepřeskočil své nejbližší konkurenty a sezonu zakončil šestou příčkou. Jelikož patří k jedněm z nejmladších jezdců, tak v oddíle očekáváme do dalších let lepší výsledky,“ dodal optimisticky Krejčí.

Konečné pořadí MČR v kolové: 1. SC Svitáka (J. Hrdlička st. a J. Hrdlička ml.), 2. Favorit Brno (Havlíček, Šmíd), 3. Sokol Zlín-Prštné (Jan Krejčí a Martin Struhař), 4. MO Svitávka (Richter, Vitula).