„Pro nás mladé hráče je strašně důležité, abychom v tomto věku co nejvíc hrávali. Já jsem za tu šanci rád, protože na jaře naskakuji do druholigových zápasů celkem pravidelně, i když zčásti za to vděčím karetním trestům a zdravotním problémům u dalších kluků. Ale ty k fotbalu taky patří," uvědomuje si Hájek.

Na druhou stranu on sám si svých problémů užil dost už na podzim, kdy jeho spoluhráči hrávali pravidelně a změn v základní sestavě příliš nebývalo. „Odehrál jsem první dva zápasy, pak jsem se zranil, byl jsem dva měsíce mimo a musel jsem dál trpělivě čekat na svou šanci. Odehrál jsem pár zápasů za juniorku, ale věděl jsem, že naplno můžu zabojovat o základní sestavu zase až v zimě," pokračuje zlínský obránce.

Jen málokterý trenér totiž nevynuceně sahá do něčeho, co funguje. „Kluci hráli dobře, výsledkově se jim dařilo, sbírali body, takže nebyl důvod k nějakým změnám," chápal svou roli náhradníka Hájek. Na jaře pak byl za svou trpělivost odměněn. Začínal jako stoper, nyní se přesunul na levý kraj.

„Dřív mi dělalo problém neustále měnit posty, dnes už je mi to jedno. Jistější jsem si býval jako stoper, ale zvykl jsem si i na levém bekovi, odkud mohu častěji vyjíždět a podporovat útok," porovnává 20letý fotbalista.

To vše pod dirigentskou taktovkou zkušeného Lubomíra Kubici, jenž zlínské defenzivě šéfuje. „Dobře mě diriguje a hodně mi tím pomáhá. Řekne mi, kdy můžu dopředu, nebo si mě naopak stáhne zpět. I díky tomu jsem pak jistější a dovolím si víc než dřív," říká Hájek.

V jednom však defenziva ševců hoří již delší dobu. Góly inkasované ze standardních situací se stávají nepříjemným pravidlem. „Moc se nám to bránit nedaří. Osobně si ale myslím, že to nejde ani příliš natrénovat. Je to vše o individuální zodpovědnosti každého jednotlivce, a pokud si někdo nepohlídá svého hráče, doplatí na to celý tým," nabízí svůj pohled zlínský obránce.

Tím také bere gól inkasovaný po rohovém kopu v předchozím domácím zápase se Sokolovem na sebe. „Já jsem svého hráče neuhlídal, přitom jsem ho měl mít, takže chyba padá jednoznačně na mou hlavu," nehledá žádné výmluvy Hájek.

V nedělním duelu v Čáslavi by se však ševci měli dalších podobných zaváhání vyvarovat, neboť domácí bojující o záchranu v soutěži, mají svou hru postavenou právě na jednoduchosti, nákopech a centrech do šestnáctky. „Pro oba týmy to bude důležitý zápas. Věřím, že potvrdíme herní zlepšení z předchozích kol, prosadíme se i střelecky a vzadu si tentokrát vše pohlídáme," přeje si talentovaný bek.