„Nejhezčí byla asi má druhá trefa, kdy jsem rybičkou trefil hlavou šibenici," radoval se 29letý útočník, který ještě na podzim hrál defenzivního záložníka. „Bylo potřeba udělat změnu a mně tento post vyhovuje, je to jiný styl," potvrdil někdejší hráč divizního Hulína, který do Žlutavy přišel ze Záhlinic.

Kdy naposledy jste dal hattrick?

Naposledy loni ve IV. třídě proti Jaroslavicím, tehdy jsem dal dokonce čtyři góly. Protože jsem celou dobu hrál defenzivního záložníka, góly jsem dával sporadicky. Na podzim jsem měl na svém kontě jen jeden.

Co vás tedy v kabině bude brankový příděl stát?

Budu to mít hodně drahé. Za hattrick litr slivovice, za premiéru s kapitánskou páskou druhý a za první gól týmu v jarní části třetí. Ale nestěžuji si, protože tento sazebník jsem napsal a nachystal do kabiny sám. Budu platit rád, je to příjemné placení. (Smích.)

Asi to se záchranou myslíte vážně, že?

To si pište. Po nepovedeném podzimu, kdy jsme několikrát těsně prohráli, bylo potřeba provést změnu. Sám jsem si vzal během zimy na starost kondiční stránku. A protože mým druhým koníčkem je thaibox, všichni jsme makali tvrdě, silově. Jsem rád, že se ta dřina již nyní pomalu vrací. (Smích.)

Co jste změnili?

Především jsme začali všichni makat a na hřišti táhneme za jeden provaz. Také jsme přidali na důrazu a tvrdosti, sám se žádného osobního souboje nebojím.

O víkendu vás čeká derby v Halenkovicích. Těšíte se?

To si piště, to je naše El Clasico. Není nic lepšího, všichni se na to moc těšíme, přes kopec asi opět pojedeme na kole. Papírovým favoritem budou domácí, ale očekávám opět derby jako řemen. Protože se potřebujeme na někom chytit, asi to bohužel schytají Halenkovičtí. (Smích.) Chceme jim oplatit podzimní prohru 0:2, minimálně bodovat.

Máte ještě nějaké fotbalové ambice?

To ne, věnuji se podnikání, fotbal je mým koníčkem. Máme zde výbornou partu chlapů. Rád je štengruji, neboť jen já s gólmanem „Koubou" fandíme Bayernu Mnichov, ostatní hlavně anglickým týmům. Když jdu do útoku, hlásím, že nastupuje Mandžukić, když jsem hrál v záloze, pak to byl Bastian Schweinsteiger. (Smích.)