„Psychicky mi pomáhá, když vidím, že je den po dnu lepší a lepší," líčí v rozhovoru pro Deník 26letý útočník.

Léčba tedy probíhá dobře?

Ano, říkají to i doktoři. Minulý týden jsem absolvoval normální cvičení s fyzioterapeutem, při kterých jsem se věnoval posilování ochablých svalů a stabilizaci nohy. Ke konci tohoto týdne už bych mohl jít pomalu do výklusu.

Kdy byste mohl být schopný hrát znovu ligový fotbal?

Nechci se upínat na žádný termín. Do zápasu nepůjdu dřív, dokud nebudu přesvědčený, že je všechno úplně v pořádku.

Byly potíže se šlachou v kotníku hlavní příčinou toho, že jste se ve Slavii zatím nechytil podle představ?

Na to se nechci vymlouvat. Já jsem bojoval, trénoval a pořád jsem chtěl hrát a být prospěšný pro klub. S tím zraněním to však bohužel nešlo.

Slavia ve čtvrtek vstoupí do bojů v Evropské lize. Mrzí vás absence o to víc?

Mrzí mě to strašně moc. Nedávno jsem bojoval o postup do ligy a teď jsem se mohl rvát o postup do základní skupiny Evropské ligy. Souboj s Tallinnem ukáže, jak na tom jsme. Já věřím, že kluci dvojutkání zvládnou a že půjdeme co nejdále, abych do některého zápasu i zasáhl.

Co vám pomáhá překonat složité období?

Moc mě podržela snoubenka. Nic jsem nemohl dělat, jen jsem ležel, tak vše bylo na jejích bedrech. Je to má velká opora. A momentálně mi psychicky pomáhá také to, když vidím, že noha je den po dnu lepší a lepší. Že dostává nový impulz a obnovuje se v ní síla. Z toho mám radost. Těším se, jak si zase kopnu do balonu.

Slavia vám vyjadřuje podporu?

Jak jsem po operaci ležel, tak jsem si s kluky jen psal. Ale jak jsem mezi ně zase mohl zavítat, tak mě přijali fantasticky. Máme neuvěřitelnou partu, moc se mi v týmu líbí. Všichni mě berou jako součást mužstva a čekají, až se uzdravím. Chci pak začít nanovo, prodrat se do základní sestavy a konečně za Slavii střílet góly.

Na hostování ve Zlíně nebo někde jinde vás tedy fanoušci neuvidí?

Ne ne ne, zatím určitě ne. (důrazně) Teď nejsem v pohodě a připravovat se chci ve Slavii. Věřím přitom, že pak dostanu důvěru od trenéra, vše si sedne a že budu platným členem týmu.