Výstava hub Mykologického spolku a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod
Zdroj: DENÍK/Plíhal Libor
Nejjedovatější houba českých lesů muchomůrka zelená. Rozeznatelná je podle kalichu smrti kolem nohy a podle lupenů pod kloboukem, které jsou bílé
Zdroj: Wikimedia Commons, Hankwang, CC BY 1.0
Jedovatý žampion zápašný způsobuje statisticky nejvíc otrav, provázených prudkým zvracením. Od žampionu je téměř k nerozeznání, liší se však od něj tím, že bývá cítit po karbolu, a rozdíl se projevuje i při poškrábání
Zdroj: Wikimedia Commons, Dendrofil, CC BY-SA 3.0
Zdroj: Wikimedia Commons, PavkaHu, public domain
Jedlá pečárka ovčí
Zdroj: Wikimedia Commons, Karelj, public domain
Jedlý hřib smrkový
Zdroj: Wikimedia Commons, Karelj, public domain
Jedlý hřib kovář
Zdroj: Wikimedia Commons, Dezidor, CC BY 3.0
Jedlý hřib hnědý
Zdroj: Wikimedia Commons, Włodzimierz Wysocki, CC BY-SA 3.0
Jedlý hřib koloděj
Zdroj: Wikimedia Commons, George Chernilevsky, public domain
Nejedlý hřib medotrpký
Zdroj: Wikimedia Commons, Xth-Floor, CC BY-SA 3.0
Nejedlý hřib žlučník
Zdroj: Wikimedia Commons, Valda79, public domain
Krásný, ale jedovatý hřib satan
Zdroj: Hodonínský deník
Nejedlý hřib kříšť
Zdroj: Wikimedia Commons, Dezidor, CC BY 3.0
Jedna z nejpopulárnějších českých hub - bedla vysoká
Zdroj: Wikimedia Commons, George Chernilevsky, public domain
Bedla Bresadolova se podobá bedle vysoké, ale roste jen na místech ovlivněných člověkem - na štěpce, v kompostech a podobně. Je jedovatá
Zdroj: Mykologie.net