Gnocchi s kuřecím masem
Budeme potřebovat:
- 500 g gnocchi
- 3 ks kuřecí prsa
- 200 g mozzarella strouhaná
- 200 g žampiony
- 1 l vývaru
- 2 ks šalotka
- 2 dl olivový olej
- 125 g baby špenát
- 250 ml smetana na vaření
- sůl
- pepř

Postup:
1. Na polovině oleje osmahneme kuřecí prsa z každé strany 4 minuty, osolíme a opepříme.
2. Prsa vyjmeme a dáme do trouby zapéct na režimu gril po dobu přípravy gnocchi.
3. Do pánve přidáme ostatní olej a přidáme šalotku, kterou jsme nasekali na drobno.
4. Smažíme dozlatova a přidáme pokrájené žampiony, menší kusy můžeme nechat i v celku.
5. Posmažíme žampiony, přidáme gnocchi a vývar. Pokud nemáme vývar, tak jen vodu. Já jsem vývar neměl, ale dostal jsem k vyzkoušení zdravou vegetu. Je to super pomůcka, když nemáte vývar a je také chuťově vynikající.
6. Necháme celé přejí varem a přidáme smetanu. Vaříme 8 minut.
7. Nakonec přidáme mozzarellu, trochu parmazánu a baby špenát.
8. Maso nakrájíme a uložíme na gnocchi. Dobrou chuť, přátelé!
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.