Květákové placičky

Budeme potřebovat (na 3 porce):

  • 500 g květáku
  • 1 větší mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • hrst nasekané pažitky
  • 2 vejce
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička pepře
  • 600 g baby brambor
  • oblíbené bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti rukoly
  • 100 g cherry rajčátek
  • 6 ředkviček
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce medu
  • olivový olej
  • sůl
Salát s kuřecím prsem
Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí

Postup:

1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté jej vyjmeme z vody a necháme vychladnout.

2. Baby brambůrky předvaříme ve vodě od květáku 10 minut.

3. Mrkev nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na jemno.

4. Na troše olivového oleje lehce opečeme mrkev aby změkla a poté přidáme na poslední minutu jarní cibulku. Stáhneme z plotny.

5. Oblíbené bylinky, česnek, sůl a olivový olej dáme do hmoždíře/mixéru a utřeme do jemna.

6. Květák nasekáme na jemno, přidáme k němu mrkev s jarní cibulkou a zbytek surovin na placičky. Promícháme.

7. Brambory dáme péct do trouby na 200 °C.

Moderní věda potvrzuje, že když je nejhůř, špalda vás vždycky postaví na nohy,
Špalda byla dříve zakázaná, nyní Češi objevují její unikátnost

8. Ze směsi vytvarujeme malé placičky a klademe je na plech (nejlépe s pečícím papírem).

9. Placičky přidáme k bramborám a společně dopečeme 15-20 minut do zlatova.

10. Ředkvičky a rajčátka nakrájíme, přidáme k nim rukolu, citrónovou šťávu, med, sůl a trochu olivového oleje. Promícháme.

11. Pečené brambory promícháme s bylinkovým pestem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.