„To jsem ještě ve své trenérské kariéře nezažil. Je to průšvih, ale okolnosti byly proti nám, chyběly nám hráči. I to se občas stává,“ konstatoval trenér Zlína Miroslav Slovák, který se stejně jako lídr soutěže ze Vsetína již chystá na nedělní třaskavé derby rivalů. „Bude to vypjaté, už se ale těšíme,“ přiznaly obě strany.

Jak se vedlo našim zástupcům a jak zhodnotili zápasy víkendového 10. kola trenéři?

ŠŤÁHLAVY - BYSTŘICE P. H. 33:26

Martin Žůrek, trenér Bystřice pod Hostýnem: „Jsme zklamáni. Věděli jsme o síle nováčka, který spolupracuje s Plzní a má ve svém středu řadu bývalých mládežnických reprezentantů, ale odhodlání bylo uspět. Šťáhlavy opět hrály dobře, ale i my dokázali po celou dobu hrát vyrovnanou partii, vést o dvě branky. Bohužel, když jsme měli možnost odskočit na ještě větší rozdíl, vlastní hloupostí jsme dovolili soupeři skórovat a dostat nás pod tlak, to se ukázalo jako klíčové. Stejně jako přelom poločasů, kdy nám domácí odskočili na šestigólový rozdíl. Dál se kluci snažili o zvrat, několikrát jsme měli možnost ztrátu téměř smazat, ale sedm minut před koncem přišel další zlom, laciné góly z brejků, z čehož jsme se už nevzpamatovali, neměli jsme morální sílu.

Nyní nás čeká v neděli doma Chodov, který se pro klidnou zimu musíme pokusit porazit.“

Trenér divizní fotbalistů Slavičína Petr Slončík
Jaké vysvědčení dostali od trenéra fotbalisté Slavičína? Kdo přijde a odejde?

BEECH VSETÍN – BOHUNICE 33:22

Andrej Titkov, trenér Vsetína: „Zasloužené vítězství, ve všech parametrech jsme byli lepší, hlavně na postu gólmanů to bylo nejmarkantnější. A to nám chyběl Milan Malina, který stále čeká na disciplinární řízení za nešťastně udělenou modrou kartu. Pořád si myslím, že došlo jen k nedorozumění a při řešení situace zvítězí zdravý rozum, bude nám k dispozici na poslední zápas sezony ve Zlíně.

Kaňkou na úspěšném duelu je zranění Ondry Číže, který si poranil koleno a v první chvíli to nevypadalo vůbec dobře, tato zranění jsou pro házenkáře zrádná. Čekáme na upřesňující informaci, diagnózu.

Extraligoví házenkáři Zubří (v zeleném) o víkendu nečekaně prohráli v Brně.
Házenkáři Zubří opět nečekaně klopýtli, v Maloměřicích

I v okleštěné sestavě, bez opor Indráka s Vavrysem, kluci podali kvalitní, týmový výkon. Kombinační hrou a výbornou obranou jsme body urvali.

Nyní se budeme chystat na derby ve Zlíně. Zatímco pro mě je to utkání jako každé jiné, cítím z týmu a okolí, jak to bude prestižní a ostře sledovaný duel. Pro klidnou zimu potřebujeme uspět.“

JIČÍN B – ZLÍN 12:0 kontumačně

Miroslav Slovák, trenér Zlína: „Bohužel se přihodilo něco, co jsme ještě ve své 22leté trenérské kariéře nezažil – neměl jsem s kým hrát! Hlavní důvod byla zranění a nemoci. K zraněným Tillerovi a Novákovi virózou onemocněli Kolařík se Zaoralem, pracovní povinnosti měli Jurka se Šášem. Navíc u nás hostující hráči z Holešova a Napajedel Vízner, Šáš a Šidlík museli hrát za své kluby. A protože i náš dorost hrál ve stejném čase na jiném místě, nebylo jak tuto situaci vyřešit. Rozhodnutí neodjet padlo nějakých 72 hodin, což jsme nahlásili na svaz, ale kontumaci již zabránit nešlo, asi nás nemine i nějaká pokuta. Protože je to poprvé, neměla by být velká, ale neznám podrobnosti.

V rámci soutěže mladších žáků porazili hokejisté Tigers Zlín (ve žlutém)po velkém boji a povedené třetí třetině  Berany Zlín 8:4.
OBRAZEM: Ve zlínském hokejovém derby mladších žáků slavili Tygři

Každopádně již o víkendu, v neděli od 17 hodin proti Vsetínu, bychom měli být v rámci možností téměř kompletní, v nejsilnější sestavě. Nemocní kluci se snad vykurýrují, zranění Novák má týden na rozcvičení a i Tiller by měl v týdnu sudnávat sádru. Všichni pendli budou mít své zápasy odehrané, už se těšíme na lídra, pokusíme se překvapit!“