„Je to mizerné, nedá se na to vyhrávat,“ ví útočník Pavel Kubiš.

O jedinou trefu Zlína v základní hrací době se postaral v pátek ve Vítkovicích bek Freibergs. V neděli doma s Pardubicemi to byla ještě větší bída.

Góly? Vůbec žádné. Úvod sezony hokejisty Aukro Berani Zlín nezastihl ve střelecké pohodě.

„Děsí mě to samozřejmě. Ale já ty góly dávat nemůžu,“ reagoval asistent trenéra Svobody Martin Hamrlík.

„Jsou tam top hráči, kteří by je měli dávat. Oni vědí, kteří to jsou,“ ukázal Hamrlík nepřímo na bratry Bukartse.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) Ilustrační foto
Fotbalisté Zlína doma znovu vyhráli. Při debutu se trefil Mehanovič

Snaha Zlína se měnila v křeč. „Je to upracované, chtělo by to zjednodušit a dát náhodný gól. Od toho se odrazíme a půjdeme dál. I ve Vítkovicích jsme měli šance, jen jsme nedali gól,“ podotkl Kubiš.

Vyjádřeno v číslech: Ve Vítkovicích ševci vyslali 35 střel, včera čtyřiadvacet. Jenže produktivita je mizerná. „Záleží, jaké to jsou střely. Potřebujeme střílet z lepších pozic, než máme nyní,“ ví Hamrlík.

„Bez gólů doma těžko vyhrávat bodovat. Šancí pár měli a ne takových jako měly Pardubice, které nám dvakrát ujely. Bylo to vyrovnané utkání. Mrzí mě, že jsme inkasovali v naší přesilovce. To je celé,“ podotkl Hamrlík.

Na Zlínu je vidět, že vázne souhra. Místo hokejové krásy je vidět těžká lopota.

„Ke kombinacím se musíte dostat. I když to možná nevypadalo, Pardubice hrály dobře, hned byly u nás. K tomu se propracujete jednoduchým hokejem, ten jsme dnes nehráli,“ ví Kubiš.

Vymlouvat se na velké změny v týmu však nechce.

„Třetí rok se to tady točí, přijdou noví lidi, ale to nás neomlouvá. Měli jsme dost času se sehrát. Musí se přidat každá lajná a celý tým hrát, co má. A ne že si každý budeme dělat, co chceme,“ krčil rameny Kubiš.

Navíc to hapruje i v obraně. Na Kašíka se včera Pardubice dvakrát řítily dvakrát samy, dvakrát se dostaly i do přečíslení dva na jednoho.

„To se nemůže stát. To je hrozné. Vždy je problém v celé lajně, špatně se vystřídá, nebo beci šli zeširoka. To je hra, ze které vyplynou chyby. Gól sice nedali, ale pak ho dali při naší přesilovce,“ reagoval Kubiš.

Nedělní ztráta je citelnější o to víc, že Pardubice patří k soupeřům, se kterými by se ševci měli srovnávat a měřit.

„Uděláme dva body ve Vítkovicích a bylo by krásné to potvrdit výhrou a my prohrajeme. Pardubice hrály jen to, co měly,“ štvalo Kubiše.

Den otevřených dveří v Barum Continental
Dveře Barumu dokořán: Takto to děláme. A ekologicky

AUKRO BERANI ZLÍN - PARDUBCE 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 33. M. Kaut (Trončinský), 52. Perret (Tomášek, M. Kaut).

Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Žižka, O. Horák, Padrnos – O. Veselý, P. Sedláček, J. Ondráček – Rihards Bukarts, Šťastný, Roberts Bukarts – Kubiš, Popelka, Okál – Illo, M. Kratochvíl, Fryšara.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Ščotka, Čáslava – Tomášek, Vondráček, Rolinek – Dušek, Quenneville, Poulíček – J. Sýkora, M. Kaut, Bojko – Perret, Beran.