Vítěz základní části z Březnice si totiž situaci zkomplikoval hned v úvodu, kdy nestačil právě na vedoucí tým skupiny A1 z Vizovic.

,,Soupeř nás překvapil svou po taktické stránce parádně připravenou hrou. Bránil v podstatě pořád v pěti hráčích a z následných protiútoků dokázal být téměř stoprocentní. Před odvetou jsme se ale snad na jejich hru lépe takticky nachystali. Pokud vše dodržíme tak věřím, že se nám Vizovice podaří porazit. Důležité bude především hrát obětavěji a to hlavně v přesilových hrách, které budou jistě hrát velmi důležitou roli," nastínil plány před klíčovým zápasem sezóny nejproduktivnější hráč Březnice Lubomír Kubiš. S tím , že se na odvetu soupeř lépe připraví počítají i hráči Vizovic.

,,Po úvodní části panuje v týmu naprostá spokojenost. Kluci v kabině se semkli a na klíčové zápasy se vždy parádně připraví. Každý totiž po dobrém průběhu sezóny vidí šanci porvat se i o metu nejvyšší. Na Březnici si ale musíme dát zvláště pozor, protože se jistě z předchozího duelu poučila a porážku nám bude chtít vrátit. Opět ale uděláme vše pro to, abychom duel zvládli a mohli se tak dále rvát o superfinále," má jasný cíl kapitán Vizovických Marek Bělíček.

Ve druhé skupině A2 je lídrem obhájce titulu napajedelský SKA, který i díky kontumaci zápasu se zlínským ARTem a vítězstvím nad nejbližším pronásledovatelem z Otrokovic neztratil v prvním kole nadstavby ani bod.

,,S průběhem jsme zatím spokojeni. Scházíme se a zdravotní problémy se nám vyhýbají. Pokud to tak bude i nadále, věřím že se opět popereme o titul. Škoda jen, že některé týmy asi nadstavbu už neberou nijak prestižně a na zápasy vůbec nechodí. Trošičku to soutěž totiž degraduje," lituje napajedelský kapitán David Černoch lajdáckého přístupu některých zkontumovaných týmů.

Většina týmů ale jistě nadstavbu vítá jako vhodné zpestření soutěže. Otrokovický BUM sice s obhájci v prvním zápase padl, stále se ale nevzdává naděje, že by mohl hrát o nejvyšší umístění. ,, Novinka v podobě playoff je svým způsobem asi to správné rozuzlení sezony. Favoritům se zatím až na vyjímky daří a Vizovice jsou pro všechny velkým překvapením.

Nás teď čeká důležitá odveta s obhájci z Napajedel, ovšem i kdyby se nám podařilo vyhrát, postup bohužel nemáme již ve svých rukou. Ve vzájemné bilanci jsme na tom totiž hůře. Na to ale teď nehledíme a budeme se snažit odehrát druhé kolo co nejlépe," hlásí před startem druhé části nadstavby kapitán otrokovických Jakub Štětkář.

V tabulce skupiny B je zatím ve hře o celkové lepší umístění na konci tabulky na tom nejlépe tým otrokovických Šneků. Ten nezvládl pouze jeden ze čtyř odehraných duelů a je tak nejblíže speciální vypsané prémii za vítězství ve skupině v podobě sudu zlatavého moku.

Tabulky nadstavbové části ZAMHL:
Skupina A1
1.Coris Vizovice 3 3 0 0 0 17:5 20
2.Březnice 3 2 0 0 1 11:8 18
3.Sharks Malenovice 3 1 0 0 2 11:16 13
4.Porr Napajedla 3 0 0 0 3 9:19 5

Skupina A2
1.SKA Napajedla 3 3 0 0 0 19:0 20
2.B.U.M. Otrokovice 3 2 0 0 1 13:7 17
3.ART Zlín 3 1 0 0 2 8:20 10
4.KWHC Zlín 3 0 0 0 3 7:20 5

Skupina B
1.Šneci Otrokovice 4 3 0 0 1 21:10 12
2.Baťovka Zlín 4 2 0 0 2 16:16 9
3.Rudí kohouti Zlín 4 1 0 0 3 4:15 5

Jiří Hejtmánek