„Tímto krokem chci dát impulz směrem k hráčům. Výsledky jsou dlouhodobě špatné a musí se něco udělat. Záleží mi na tom, aby šel zlínský hokej opět nahoru. V žádném případě se odstoupením nezříkám zodpovědnosti za současné postavení,“ poznamenal osmačtyřicetiletý Ernest Bokroš, který si cenil podpory vedení klubu.

„Všude jinde by trenér skončil daleko dřív, ale já jsem tady měl obrovskou důvěru. Za to chci poděkovat. Ale po odvolání mého asistenta Stuchlíka, s jehož odchodem jsem nesouhlasil, je teď řada na mně,“ prohlásil slovenský kouč.

Bokroš hodinu před včerejším zápasem se Slavií svolal mimořádnou tiskovou konferenci, na níž oznámil své rozhodnutí. A nemluvilo se mu lehce. Do Zlína přišel v roce 2003 a hned v první sezoně tým přivedl k historicky prvnímu titulu. O rok později skončil tým pod jeho vedením druhý, v následujících dvou ročnících Zlínští pokaždé vypadli ve čtvrfinále s pozdějším mistrem pražskou Spartou.

„Musím přiznat, že nikdy předtím jsem netrénoval lepší tým po lidské i hokejové stránce. O to hůř se mi teď v polovině sezony odchází,“ uvedl Ernest Bokroš, jenž nyní neplánuje odpočinek. „Budu dál chodit ve Zlíně na hokej a čekat na nabídku. Chtěl bych zůstat v české extralize,“ prozradil. Jeho přání se mu možná brzy splní. Velký zájem o jeho služby mají Vítkovice, které hledají náhradu za odvolaného Miroslava Fryčera.