Trenéři, spoluhráči i fanoušci klubu RI Okna věří, že ano. I samotný hráč je optimistou. „Sebedůvěra je v hokeji důležitá a mně nikdy nechyběla. Doufám, že se bude dařit mně i týmu,“ řekl sedmadvacetiletý forvard, jenž část přípravy musel kvůli potížím se svalem vynechat.

* Můžete prozradit, co přesně bylo příčinou vaší pauzy?

Trápil mě stehenní sval, který se upíná pod čéškou. Tam mě to tlačilo a způsobovalo nepříjemnou bolest. Bylo to z přetíženosti. Teď už je to dobré a doufám, že to tak vydrží.

* Jak jste se léčil?

Klidem. Dostal injekci a nějaké prášky, protože se mi tam začal dělat menší zánět.

* Nebylo zranění důkazem, že jste trénovali až příliš?


No, to nevím. Zeptejte se na jiných místech, ale myslím, že ne. (Úsměv.)

* Příprava byla dlouhá a náročná, už se těšíte na start extraligy?

Samozřejmě. Ale přípravu nemůžeme brát jen jako nutné zlo, protože z ní čerpáme celou sezonu. Určitě se nám vynaložené úsilí neztratí. Teď už vše směřuje k zápasu se Spartou. Od generálky s Prostějovem jsme měli týden na to, abychom všechno doladili. Snad to vyjde.

* Po dvou letech strávených v Columbusu a Jönköpingu vás čeká obnovená premiéra v dresu Zlína a zrovna doma proti mistrovské Spartě. Co na to říkáte?


Mámz toho radost. Je to pro nás nejlepší možný los. Navíc hrajeme doma. Těším se, přijede spousta známých. I babička se na zápas chystá. Naposledy byla na stadionu ve finále s Pardubicemi. Doufám, že to bude bitva se vším všudy. Určitě bude výborná atmosféra.

* Kvůli dlouhodobému zranění Petra Lešky neměla první pětka moc času být spolu. Nemůže vám chybět souhra?


S Petrem se znám hodně dlouho, vím co od něj čekat, takže velké sehrávání být nemusí. Do lajny nám přibyl Martin Záhorovský, s ním jsem nikdy předtím nehrál, ale mělo by to být dobré. V posledním týdnu jsme dolaďovali detaily.

* Dá se odhadnout, v kterých patrech tabulky by se mohl Zlín pohybovat?

Těžko říct. Neviděl jsem extraligu dva roky. Teď jsme potkávali soupeře poháru, ale to není měřítko. Máme omlazený kádr. Od třetí pětky jde o mladé kluky, pro jejich i pro naši psychiku bude důležité mít start co nejlepší, aby v případě nějakého zakolísání nás porážky nemrzely.

* Na čem bude mužstvo stavět?


Vždycky jsme byli úspěšní, když jsme hráli poctivý hokej a vycházeli ze zajištěné obrany. Ajinak tomu nebude ani letos. Mladí musejí vnést na led elán, přímočarost, ale v důležitých chvílích, to bude na nás starších. Hlavně musíme chytit začátek soutěže. Liga byla vloni hrozně vyrovnaná, o postupu do play off se rozhodovalo v posledních kolech. Vždycky když jsme dobře odstartovali, byla sezona slušná.

* Během poslední sezony v dresu Zlína jste vstřelil 30 branek, s čím byste byl spokojený na konci příštího extraligového ročníku?

Kdyby se mi povedlo přidat ještě o jeden zásah víc, bylo by to dobré. Ale to se nedá naplánovat. Důležité je, aby drželo zdraví a spoluhráčimi dávali nahrávky, které budu proměňovat.

>> DALŠÍ ZPÁVY ZE SPORTU