Šťastným a starostlivým dvojnásobným tátou bude zanedlouho bek Radim Tesařík. „Termín máme za tři týdny nebo čtrnáct dnů. Už víme, co to bude, ale je to překvapení. Proto jsem byl doma, nikam jsme jet nemohli," vykládal spokojený otec dnes již šestiletého syna Radima.

„Už víme, co nás čeká. Bude to těžší než doposud, ale těšíme se. I syn se už nemůže dočkat. Bude to pro nás velká změna," hlásí Tesařík.

Rodičovské povinnosti si plnil také kanonýr Jaroslav Balaštík, který trávil čas se svou dcerkou Aničkou. „Využívali jsme okolní koupaliště a snažil jsem se učit dceru plavat," vykládal Balaštík.

„Umí to ale, jako když jde sekera ke dnu," rozesmál se rozverně zlínský střelec. „Ale ne, vážně, má čtyři roky, tak musí postupně. Ale dělá pokroky. Pár temp udělá, ale žádné plavání to není," podotkl Balaštík, který však odpočíval jen poslední týden. „První dva týdny jsem sám trénoval. Nyní jsem se už chystal na zahájení přípravy. „Bylo fajn, že první dva týdny bylo hezké počasí," těšilo Jaroslava Balaštíka.

Zatímco například Marek Melenovský zamířil na Korsiku za cyklistikou a Filip Čech si naplánoval čtrnáct dní odpočívat ve Španělsku, Ondřej Veselý odletěl do Řecka. „Byli jsme s malým a celou rodinou na ostrově Kos. Užili jsme si to," pochvaloval si Veselý.

Na stejné místo vyrazil Martin Hamrlík i se svým mladším bratrem Romanem. „My jsme odlétali a oni zrovna přilétali, ovšem do jiného hotelu. Ale nepotkali jsme se," tvrdí Veselý.

Na jih zamířil také hlavní kouč beranů Rostislav Vlach. „Také jsem byl druhý týden s manželkou v Řecku. První týden jsem strávil na chalupě a poslední jsem se už stavil na zimním stadionu, protože volno už bylo dlouhé," přiznal Vlach.

Naopak mladý forvard vyrazil do Čechy vyhledávané země k letním radovánkám – do Chorvatska. „Vyrazili jsme s Peťou Šenkeříkem hned po posledním tréninku v letní přípravě. Ubytovali jsme se šest kilometrů od Splitu. Po návratu jsem už začal cvičit, ale užil jsem si to. Už mi to chybělo, těšil jsem se," hlásil Petr Holík.