Poslední celek nejvyšší české soutěže posílil ruský forvard Pavel Makarenko z Admiralu Vladivostoku. Sedmadvacetiletý rodák z Moskvy se zkušenostmi se zápasy z KHL podepsal v Baťově městě smlouvu do konce sezony.

Vedení Beranů dělá maximum, aby pomohlo zvýšit šanci prvního týmu na vyhnutí se přímému sestupu. Ten nemine celek na posledním 15. místě extraligové tabulky po základní části, přičemž aktuálně ztrácí Zlín na předposlední Kladno osm bodů.

„Naše situace při pohledu do tabulky není dobrá, Kladno nám bodově opět uteklo. Neustále se snažíme mužstvo vhodně posílit a dát mu nový impuls. Zaměřili jsme se na Kontinentální hokejovou ligu a vytipovali jsme si vhodné hráče. Vyskytla se možnost angažovat Pavla, zjistili jsme si na něj reference a poté se dohodli na spolupráci do konce sezony. Věříme, že nám zvedne naší bídnou produktivitu a výrazně se prosadí v koncovce,“ pověděl Martin Kotásek, sportovní manažer PSG Berani Zlín.

Útočník Zlína B Ondřej Strachoň (ve žlutém dresu) při úterním zápase s juniorkou Baníku Ostrava.
Jen fotbal nehraje. Strachoň se živí jako elektrikář. „Je to dobrý džob," tvrdí

Pavel Makarenko nastupoval v letošní sezoně pravidelně za Vladivostok, v dresu týmu z Dálného východu, kde končí Transsibiřská magistrála z Moskvy, odehrál slušnou porci 35 zápasů. Makarenko se stane v současném hráčském kádru Beranů čtvrtým zahraničním hráčem. Ve Zlíně hraje jeho krajan Vladimir Michasenok a Lotyši Roberts Mamčics a Patriks Zabusovs.

Forvard Pavel Makarenko (narozen 20. října 1994, Moskva) odehrál v Kontinentální hokejové lize zatím osm sezon. Premiéru měl v sezoně 2013/14 v týmu Viťaz Podolsk, poté hrál KHL za celky Metallurg Novokuzněck, Admiral Vladivostok, Torpedo Nižnij Novgorog, HK Soči a před letošní sezonou se vrátil zpět do Vladivostoku. Makarenko odehrál v KHL celkem 233 zápasů, ve kterých si připsal 43 kanadských bodů za 16 gólů a 27 asistencí. Nastupoval rovněž ve Vyšší hokejové lize (VHL) za týmy Klinu, Kurganu a Tambova.