„Hráče čeká tvrdá dřina v třífázovém tréninku. Změnou prostředí vyměníme zlínský stereotyp za mořský vzduch a zároveň se utuží hráčský kolektiv a parta," podotkl hlavní kouč PSG Zlín Rostislav Vlach.

Program by měl být velmi podobný jako v předchozích letech.

„Ráno rozcvička, pak snídaně, poté dopoledne další fáze, následovat bude oběd a odpoledne další fáze. Zkrátka hráči dostanou řádně do těla a v souvislosti s vysokou teplotou to bude hodně náročné. V Turecku je stálé počasí, proto trénujeme výhradně venku a posilovnu budeme využívat pouze dobrovolně," ujistil Vlach.

Berani budou mít k dispozici osm tenisových kurtů, dvě fotbalová hřiště, bazén, hřiště na plážový volejbal. Od letiště v Antalyi je komplex vzdálen pouhých třicet kilometrů, necelé tři kilometry je vzdálené městečko Kadria.

„Měli jsme na výběr více hotelů, ale požadovali jsme dostatečné množství sportovišť v minimální vzdálenosti od hotelu a odpovídající servis včetně kvalitního ubytování jako v předchozích letech. Vybraný resort naše požadavky splňuje," pochvaluje si Vlach.

„Mám nabaleno od loňských extraligových zápasů. Přibalím pouze tenisovou raketu, opalovací krém a na zajištění dezinfekce oblíbený valašský lék. Každý může mít zavazadlo s váhou 20 kilogramů. Vezeme dále stokilovou bagáž, kde máme například švihadla, rozlišovací dresy, míče, lana, ale i léky a masérské zabezpečení," prozradil vedoucí mužstva Oldřich Šolc.

Osmadvacetičlenný kádr se dnes v 9.45 vydal autobusem na vídeňské letiště, kde nasedne do letadla. V Antalyi by měli být v 18.45 hodin místního času. Do Zlína se berani vrátí ve středu 30. května v podvečer.