„Nevěděl jsem to. Rozhodli se na poslední chvíli. Někteří ale vypadají pěkně a sluší jim to. Třeba Čaja nějak omládl," rozesmál se při pohledu na vůdce týmu Petra Čajánka kouč Rostislav Vlach.

Zlínský kapitán tak po devíti letech zvolil ryze letní sestřih, tehdy to ale byla z jeho strany dobrovolná změna vizáže. Nyní drží „basu" se svým týmem. „S kluky jsme se bavili, co letos vymyslíme. Řeklo se, že starší se obarvovat nebudou, tak jsme šli dohola," vysvětloval čerstvě ostříhaný útočník Ondřej Veselý.

U Veselých s novým sestřihem problém nebyl. „Manželka mi říkala, že se mě bude malý bát, ale nakonec ho to baví si na holou hlavu sahat," prozradil Ondřej Veselý.

Ovšem například Balaštík, Honejsek, Melenovský, Kubiš, Köhler nebo Zámorský ještě včera bruslili se svými vlasy schovanými pod helmou.

„Ještě play off nezačalo, neřekl jsem poslední slovo. Musím se zeptat manželky, jestli se mohu oholit. Chtěl jsem také vědět, kdo z kluků se do rituálu zapojí," pousmál se Bedřich Köhler, který si ale hlavu holí každé léto. „Letos to přijde trošku dřív," prohodil aktuálně člen třetí Holíkovy formace.

To Petr Zámorský se k holení hlavy příliš nemá. „Když se to odsouhlasilo, co mám dělat. Dnes nebo zítra ale vlasy půjdou dolů," slíbil Zámorský. „Vloni jsme se barvili a nedopadlo to, tak snad budeme úspěšnější. O to mi hlavně jde," vysvětlil talentovaný bek.

Zkušení borci zároveň budou dodržovat i tradiční rituál a nebudou si po dobu účasti ve vyřazovacích bojích holit vousy. „Bude to na každém, jak kdo bude chtít. Ale většina z nás bude i zarostených," tuší Ondřej Veselý.

To trenér Vlach nosí vousy i během sezony, k oholení vlasů se ale zatím přemluvit nenechal. „Kdybychom se dostali do finále, tak bych do toho šel," nasadil vysokou laťku svým svěřencům Vlach.

O motivaci navíc mají berani rozhodně postaráno.