„Výsledek vypadá jednoznačně, ale náš výkon nebyl špatný. Nenašli jsme však recept na brankáře Konráda,“ označil za klíčové zklamaný kouč Beranů Robert Svoboda.

„Soupeř nás přitom ničím nepřekvapil, Olomouc hrála, co jsme předpokládali,“ mrzí o to více trenéra poražených.

O osudu utkání rozhodli domácí rychlými dvěma góly v úvodu a přestože se Beranům podařilo rychle korigovat a dokonce byli blízko vyrovnání, když v přesilovce trefili tyč, od třetí trefy po druhém zaváhání gólmana Kašíka bylo rozhodnuto.

„Důležité bylo, že jsme ubránili přesilovky Zlína a zvýšili pak na 3:1,“ označil za klíčové pro pondělní duel olomoucký kouč Tomajko.

Hokejisté PSG Berani Zlín hrají s Plzní. Antonín Honejsek
Honejsek: Přítelkyně říká, že jsem emotivní jako Čajánek

„Získali jsme první bod, za který jsme šťastní, ale zítra nás čeká zcela jiný zápas, ve kterém budeme muset podat ještě lepší výkon,“ doplnil.

„V početních výhodách jsme si vypracovali dost gólových šancí, ale zatím nám to nelepí,“ posteskl si Svoboda, jehož výběr navázal na neúspěšnou sérii z posledního vzájemného střetnutí z play-off, když v roce 2018 ve čtyřech duelech nevyužil ani jednu z 16 přesilovek. Včera nevyužil další čtyři.

„Věřím, že to v nejbližší době zlomíme. Poslední výsledky nebyly dobré i kvůli hrubým individuálním chybám. Máme ale kádr, jaký máme,“ pokrčil rameny trenér Zlína.

Druhý duel se hraje v úterý od 17 hodin opět na olomouckém ledě. I přes špatný začátek hůl nad svým týmem rozhodně neláme.

„Olomouc nás musí v sérii k vyřazení dvakrát porazit. Neviděl bych naši situaci ještě černě. Protože dáváme přednost domácímu krbu, vracíme se domů a zítra přijedeme řádně motivovaní a předvést ještě lepší výkon. A hlavně proměňovat šance,“ dodal Robert Svoboda.

HC Olomouc - Zlín
Jen snaha Beranů nestačila. Úvodní duel předkola jasně ovládli Kohouti