„Je na pozorování, má otřes mozku a je na nervovém oddělení. Přesnější informace nevím,“ reagoval po zápase asistent zlínského trenéra Martin Hamrlík, jehož tým vydřel alespoň bod po trefě Šťastného deset vteřin před koncem základní hrací doby. 

Honejsek na začátku druhé třetiny za stavu 1:1 zůstal na ledě v nehokejové poloze uprostřed kluziště, na střídačku odjel jen s pomocí spoluhráčů. V reklamní pauze zkusil jeden oblouk, ale poté zamířil do kabiny.

Ve druhé třetině zranění klíčového prvního centra s týmem otřáslo a hosté ve 24. minutě Červeným otočili výsledek na 2:1 „Hradec nás zatlačil, ale s Honejskem jsme silnější, stejně jako Hradec s Bednářem. Chyběl nám jeden dobrý hráč,“ věděl Hamrlík.

Vítkovice Ridera – Aukro Berani Zlín 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Trenér Vítkovic Petr se snížil k zákeřné odplatě, stojí v prohlášení

Berani navíc dohrávali i bez obránce Matějíčka. „Je mimo hru s kolenem na měsíc. Zítra to budeme řešit. Máme tři praváky mimo,“ připomněl zlínský trenér i dlouhodobě absentující Noska s Ferencem.

Ševci v zápase vedli už od 2. minuty po důrazu právě Honejska, jenže o pět minut později vyrovnal Hradec Látalem, který nakonec také v prodloužení rozhodl. „Jeli jsme do Zlína s výzvou zlomit sérii a vyhrát tady,“ připomněl asistent hostů osmizápasovou a tři a půl roku dlouhou šňůru Hradce bez výhry ve Zlíně.

Do utkání jsme nevstoupili dobře, ale důležité bylo, že jsme rychle odpověděli. Když jsme přidali krásný druhý gól, měli jsme hru pod kontrolou. Jen škoda, že jsme neodskočili na dva tři góly. Mohlo být po zápase. Mrzí vyrovnání před koncem, ale jsme rádi za druhý bod,“ ulevil si Hynek.

Hokejisté Aukro Berani Zlín hráli ve 28. kole proti Pardubicím.
Reparát za výprask ve Vítkovicích. Ševci zdolali Pardubice

„Hradec potvrdil, že je silné mužstvo. Měli jsme štěstí, že jsme ve druhé třetině inkasovali jen jednou. Dostat další, bylo by po zápase. Ve třetí části nám přesilovky pomohly dostat se do tlaku. Na konci jsme byli šťastní, bod bereme,“ oddechl si Hamrlík, jehož mrzel smutný pohled na poloprázdné tribuny.

Oficiálně si na stadion našlo cestu 2244 příznivců. „Tohle jsou praví srdcaři. Byl to smutný pohled, ale děkujeme věrným, že chodí. Víme, že to jsou ti, co nám fandí,“ vzkázal Hamrlík.

David Šťastný
Když nevěříte, nemůžete na led, říká útočník Beranů Šťastný

AUKRO BERANI ZLÍN - HRADEC KRÁLOVÉ 2:3 v prodloužení (1:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Honejsek (Okál) – 7. Látal (Gregorc), 24. Červený (Koukal, Cingel), 61. Látal (Džerinš). Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Tošenovjan, Ganger.

Aukro Berani Zlín: Kašík– Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka (A), Gazda – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Fryšara, J. Ondráček – Klhůfek, P. Sedláček, Illo.

Mountfield HK: Rybár – Vydarený (C), Pláněk, Gregorc, Cibulskis, Graňák, Zámorský, F. Pavlík – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Kukumberg, Džerinš, Látal – Červený, Koukal (A), Cingel – Miškář, Tuominen, R. Pavlík.