PSG ZLÍN – OCELÁŘI TŘINEC 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Stav série: 1:0

Domácí lavička si pochvaluje především střelecké obrození první formace, která v úterý dala tolik gólů, co v šesti duelech čtvrtfinále proti Vítkovicím. „Určitě jsme za to rádi. V minulých duelech jsme reagovali na styl soupeře, proto jsme tolik míchali se sestavou. Třinec hraje jinak než Vítkovice, navíc během soutěže se první lajně na Oceláře dařilo, vyhovuje jim tento styl," neskrýval spokojenost zlínský asistent trenéra Juraj Jurík, což potvrdil i jeho kolega.

„Jsem rád, že to na sebe vezme pokaždé jiná řada a je jedno která. Důležité je vítězství," dodal Rostislav Vlach.

Na první trefu Köhlera ještě Oceláři dokázali odpovědět, ovšem následné stažení hry na tři útoky oživilo projev domácích. „Zpočátku tempo nebylo podle našich představ, asi na to měla vliv týdenní přestávka," připustil zlínský lodivod.

Srdíčko mu muselo zaplesat v polovině zápasu, kdy Leška vstřelil vítězný gól, kterému předcházel „taneček" za bránou a rychlý výpad. „Tuto fintu má vypilovanou, svou šikovnost potvrdil podobně již v předešlých zápasech. Toto gólové odskočení bylo důležité," potvrdil Vlach.

„Ale tuto fintu už téměř nepoužívám, neboť málokdy vyjde. Dnes jsem to zkusil a jsem za to rád," neskrýval spokojenost Leška, pro něhož to byla třetí vítězná trefa sezony.

„Na jistotu musíme hrát ve středním a obranném pásmu, v útoku a rozích jsou podobné kousky povolené," culil se po vítězném utkání. „Není důležité, kdo dává branky, ale že jsme vyhráli. Stejně tak nemůžeme Jardovi vyčítat, že nedává góly, neboť pořád hraje a trénuje naplno," brání svého spoluhráče centr.

Třinečtí v úterý potvrdili svou ofenzivní sílu, ovšem jeden gól a dvě nastřelené tyčky na úspěch nestačily.

„Utkání nám nevyšlo. Od prvního střídání kluci nepředváděli to, co jsme řekli. Hráli jsme na krásu, ale v play off se hraje na výsledek. Příště musíme zjednodušit hru a hlavně přidat střelbu," má jasno trenér Ocelářů Josef Turek.

„Z obavy z vyloučení jsme byli málo důrazní. Bohužel Zlín na rozdíl od Sparty nechtěl hrát hokej, ale vsadil na svého zanďoura, ze kterého vyrážel do brejků," posteskl si hostující útočník Jan Peterek.

„Dnes jsme měli šance jen sporadicky, zítra musíme lépe čistit předbrankový prostor a hlavně více střílet. Jedině tak můžeme vyhrát!" zdůraznil.

Včerejší důležité vítězství nepřeceňoval domácí asistent, který viděl vyrovnaný duel. „Dali jsme dva šťastné góly a v důležitých momentech nás podržel Sedláček. Prokázali jsme ale větší touho po vítězství, což rozhodlo. Získali jsme ale první bod a ve středu budeme chtít další," potvrdil Jurík.

Branky a nahrávky: 11. Köhler (Hamrlík), 29. Leška (Balaštík), 44. Hamrlík (Leška, Köhler) – 20. Klimenta (Rákos, Adamský). Rozhodčí: Homola, Fraňo – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5772.

Zlín: J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec, Matějíček, Horák – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, Veselý – Okál, Holík, F. Čech – Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.

Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek (21. Kania), Klouček – M. Růžička, Bonk, Varaďa – Klimenta, Rákos, Adamský – D. Květoň, Peterek, Orsava – Zagrapan, Matuš, Rufer. Trenéři: Turek a Janků.