Naopak se prosadili svěřenci Josefa Turka. Nejprve v 15. minutě překonal Kašíka Lažo a v polovině urputného střetnutí využil přesilovku Obdržálek. „Bylo na nás poznat, že to byl první zápas. Bylo to hrubozrnné, což se projevilo hlavně v koncovce. Šancí jsme měli dost, nějaký gól jsme dát měli," věděl asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Ve velmi dobrém světle se jevil především mladý bek a člen reprezentační dvacítky Lukáš Buchta, a také slovenský útočník Daniel Štumpf, jenž ve Zlíně bojuje o smlouvu.

„Zkoušeli jsme hodně mladých kluků, sestava byla popřehazovaná. Potěšilo nás jejich nasazení a elán. Bylo vidět, že kluci se na zápas těší. Ještě je ale před námi dlouhá cesta. Na větší hodnocení je ještě brzy," poznamenal Jurík, který si pochvaloval zaplněnou PSG Arénu.

„Lidi se namačkali, bylo to příjemné. Kontakt s diváky je daleko bližší, i to možná hráče nabudilo k vysokému tempu," vytušil Jurík, jehož mohla potěšit alespoň efektivita v dodatečných samostatných nájezdech Holíka, Balaštíka a Štumpfa.

PSG ZLÍN – SKALICA 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Lažo (Kozák), 32. Obdržálek (Kozák). Rozhodčí: Škach – Topič, Wesley. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 550.

PSG Zlín: Kašík (Horčička) – Marušák, Valenta, Zámorský, Kotvan, Matějíček, Urbanec, Horák, Buchta – Balaštík, Holík, Köhler – Honejsek, Popelka, Veselý – Jurík, Čech, Štumpf – Ondráček, Melenovský, Sedláček. Trenéři: R. Vlach, J. Jurík.

Skalica: Lipovský (Rybár) – Sloboda, Lažo, Romančík, Školiak, Šohajda, Stieler, Barák, Šátek, Srnec, Obdržálek, Kudrna, Mráz, Preisinger, Kutálek, Vyrúbalík, Jankovič, Ketner, Kozák, Stano. Trenér: J. Turek.