„Jde na lékařské vyšetření,“ omlouval Okála marketingový manažer klubu Libor Kožík.

„Hlavně má dobrou střelu, umí vystřelit z první a také si najít místo. Přesilovka se hraje v pěti, ale vyhoví si navzájem. Teď jejich spolupráce funguje,“ pochvaloval si zlínský asistent trenéra Martin Hamrlík.

Právě rozhodující trefě zápasu předcházela nádherná přesilovková spolupráce. Ve 49. minutě Bukarts nádherným pasem našel Okála, který zamířil do poloprázdné klece jinak výtečného Kořenáře. Po včerejšku se zastavil na čtrnácti trefách v sezoně.

Zlínské osmaosmdesátce byl připsán i gól z 10. minuty. Okálovu střelu totiž za Kořenáře srazil bruslí obránce Seman.

Fotbalisté Zlína v posledním přípravném zápase před odletem do Turecka zdolali druholigový Třinec 3:1. Na snímku bojuje o míč záložník Fastavu Petr Jiráček  (ve žlutém).
Ševci před odletem do Turecka zdolali Třinec. Obrat zařídil Železník

 „Nakopali jsme si to tam sami, bohužel. Doplatili jsme na nedisciplinovanost,“ litoval Vlk, jenž vyzdvihl Kořenářův výkon.
Účastník posledního světového šampionátu do 20 let totiž držel až do posledních vteřin Jihlavě naděje na body, pochytal 35 z 37 střel Zlína.

„Ukazuje své kvality, je to mladý kluk, který dostává příležitost. Zaslouží si to, není důvod o něm diskutovat,“ vzkázal svému gólmanovi Vlk.

Zlín přitom od začátku ztrácel. Berani dotahovali jednogólové manko, když po 84 vteřinách hry prohrávali. Straka nadvakrát dostal kotouč mezi Kašíkovy betony.

„Od začátku bylo vidět, že jde o hodně. Když se Jihlava dostala do vedení, dál byla nebezpečná. Přesilovky hrála výborně, my jsme byli nervózní. Zklidnil nás až vyrovnávací gól. Pak už to bylo o tom, kdo bude šťastnější. Jsem rád, že jsme to byli my,“ oddechl si Hamrlík.

Předposlední Jihlava však Zlínu dala pořádně zabrat. Na dvě poslední výhry s Chomutovem a Litvínovem však nenavázala.

„Jsme zklamaní, že nevezeme žádné body. Věřili jsme tomu, celou dobu to byl vyrovnaný zápas. Soupeř velmi dobře sehrál přesilovky,“ myslel si Vlk.

V klíčové souhře byla parádní, ve spoustě z nich však také chyběl nápad i střelba.

„V některých jsme měli jednu střelu na branku. Třeba Jihlava střílí ze všech pozic. Sice jsme dali gól po signálu, ale hráče nutíme do střelby,“ hlásil Hamrlík, jehož tým už v úterý čeká v Litvínově od 17.30 hodin další bitva.

„Budou to další důležité body, venku bude menší tlak, ale pořád to bude boj. Musíme se dívat pod sebe, každý bod bude rozhodovat. Jedeme se o to porvat,“ vzkázal Hamrlík.

Ovšem už na pondělí klub připravil tiskovou konferenci, kde vedení klubu od 11 hodin představí další plány ohledně posil a změn v kádru.

AUKRO BERANI ZLÍN - DUKLA JIHLAVA 1:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Okál (Šťastný, Roberts Bukarts), 49. Okál (Roberts Bukarts, Freibergs) – 2. Straka (Skořepa, J. Zdráhal).

Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček – Šťastný, Okál, Roberts Bukarts – O. Veselý, Fořt, Honejsek – Kubiš, Fryšara, J. Ondráček – Klhůfek, Popelka, Šlahař.

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža – Čachotský, Zeman, Dostálek – Straka, Skořepa, F. Seman – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Hamill.