Trenérský štáb Beranů se do svátečního zápasu rozhodl nasadit stejnou sestavu jako při vítězném duelu ve Vítkovicích. Do utkání tak znovu nezasáhli zranění Köhler s Hejcmanem, do sestavy se nevešli Okál či Hanousek.

Úvod zápasu přinesl svižný hokej od obou mužstev, na straně domácích se do slibných příležitostí dostali Veselý s Flynnem, šance však nevyužili. Svěřencům Luboše Jenáčka se v první polovině úvodní třetiny naskytla více než minuta a půl dlouhá přesilová hra pěti proti třem, střely Gazdy, Němce či Mamčicse brankou neskončili. Krátce po skončení druhé přesilovky hostů navíc Hradec poprvé udeřil, ve zbytku třetiny se radoval ještě dvakrát.

Na hřišti Baťova se na první svátek vánoční uskutečnila tradiční fotbalová benefice.
Podívejte se: Výběr kraje zdolal Baťov, při benefici se vybralo 400 tisíc korun

Od druhé třetiny šanci mezi třemi tyčemi Zlína dostal Huf, který v extralize chytal poprvé od výhry na Spartě Praha. Ani on však nezabránil gólové jízdě soupeře, druhý tým tabulky podruhé zužitkoval početní převahu. Hra ve zbytku třetiny příliš záživných okamžiků nenabídla, do šaten se šlo za stavu 0:4.

Ve třetí třetině se domácí konečně prosadili, o branky se postarali Michasjonok a ve třetím zápase po sobě kapitán Kubiš. Jelikož mezi tyto dvě trefy se vměstnala branka hostujícího Pilaře, utkání nakonec skončilo o tři branky.

Tipsport ELH, 35. kolo

PSG Berani Zlín – Mountfield HK 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 48. Michasjonok (M. Novotný), 53. Kubiš (Gazda) – 12. Oksanen (Šalda, McCormack), 14. Lalancette (Lamper), 20. Kevin Klíma (Orsava, McCormack), 23. Smoleňák (Oksanen, Blain), 52. R. Pilař. Střely na branku: 21:29. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Rozhodčí: Pešina, Pilný – Hynek, Ganger

PSG Berani Zlín: Kašík (21. Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, R. Veselý, Michasjonok – Frömel, P. Sedláček (A), Vopelka – O. Flynn, Karafiát, Fryšara.

Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl.