Vlastní trefa vítkovického Romana z 11. minuty do opuštěné klece při signalizované výhodě byla připsána obránci hokejistů PSG Zlín Miroslavu Blaťákovi, který tak kuriózně přišel ke své druhé brance v sezoně.

„Doufám, že v kabině za takové góly nemáme vypsanou speciální taxu,“ rozesmál se bek Zlína Blaťák, který za tři dny oslaví 35. narozeniny.

Nejprve byl připsán Davidu Ostřížkovi, ale nakonec padla volba na vás. Tušil jste to?
Ne, netušil. Mně je jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Nikdy jsem vyloženě nehleděl na osobní body, jsem rád za tři týmové. Byla to náhoda. Je úplně jedno, jestli to byl první nebo druhý gól. Hlavně že jsme vyhráli. Je jedno, jestli dám pět nebo deset gólů. Klíčové jsou vždy tři body.

Zažil jste ve své bohaté kariéře něco podobného?
Ne, nezažil. Už jsem dal gól i ze svého obranného pásma, když to blbě gólmanovi skočilo. Na ledě je spousta nerovností a rýhy. Ale dnes to (Roman) dával z rohu na beka. Možná se nedíval a nahoru to posílal naslepo. Já stál zrovna před brankou. Stane se.

ČTĚTE TAKÉ: Naděje žije! Zlín vyhrál ve Vítkovicích a může myslet na předkolo play-off

Co vám na to v kabině říkali spoluhráči?
Larry (trenér Hamrlík) mi hned říkal, že to byl pěkný gól. Já mu odpovídal, že byl chytrý. (úsměv) Doufám, že v kabině nemáme vypsanou speciální taxu za zvláštní a kuriózní góly.

Tušíte, že rozhodl první vlastní gól, který byl připsán vám?
Těžko říct, jak je rozhodil psychicky. To se stává. Vyloženě puk dával na beka, bohužel pro ně to proletělo. Nedá se říct, že zrovna ten᠆hle moment byl rozhodující. Oni hráli výborně celý zápas, nás držel výtečný Kaša (Kašík). Pro nás jsou to zlaté tři body. Měli jsme štěstí, spadly nám tam vyloženě dva šťastné góly, které nám darovali. Poté už jsme chtěli výsledek ubránit až do konce.

Co bude rozhodovat v boji o předkolo?
Už každý bod. Je to otázka dvou zápasů. Musíme se dát dohromady, vyléčit zranění a jít do toho. Je to jen na nás.

Ze dvojzápasu v Třinci a ve Vítkovicích máte čtyři body. Převládá spokojenost?
My už musíme bodovat v každém zápase. Čekal jsem i devět z těch dvou zápasů. (smích) Ale vážně, my jsme rádi za každý bod. Soutěž je vyrovnaná, kluby mají hodně bodů. My už musíme vyhrát každý zápas.

Na desátou Plzeň nyní ztrácíte bod. Dostali jste se výhrou zpátky do hry o předkolo?
Asi jo. Ale oba zápasy v Třinci i ve Vítkovicích byly těžké. Sparta byla výborná, jen je škoda, že jsme si smůlu vybrali doma. Ale člověk musí brát, že je to hokej a sport. Někdy se daří, jindy ne. Je to jako v životě.

Play-out jste ve Zlíně nezažil, ale v roce 2003, sezonu před prvním titulem, jste se plácali třináctí. Vzpomínáte?
To už je strašně dávno. Play-out jsem hrál jednou v Rusku. To je vyloženě pakárna. Dělám všechno pro to, abychom tam nebyli. Nechceme to hrát, třebaže nějaký náskok na poslední dva týmy máme. Opět nás s Chomutovem i Olomoucí čekají těžké zápasy. S Olomoucí jsme v sezoně nezahráli ani jeden zápas dobře. Ale máme to ve svých rukou. Každý zápas je jiný.

Roman nezažil, aby vlastňák platilNechápal, co se vlastně stalo. Útočník hokejistů Vítkovic Ondřej Roman si kromě své trefy na průběžných 1:3 připsal i kuriózní vlastní gól, který byl připsán obránci Zlína Blaťákovi. „Viděl jsem, že máme výhodu a chtěl jsem to uklidnit, bohužel došlo k nedorozumění. Chtěl jsem to dát na beka, bohužel on se rozjel k bráně a na modré tam už nikdo nebyl,“ popisoval Roman. „Nikdy jsem nezažil, aby to platilo. Asi dva roky zpátky se nám stalo něco podobného, ale protože tehdy se puk odrazil, tuším nějak od holeně, tak to neuznali,“ řekl Roman. (čtk)