Poukázal totiž na to, že jej při průjezdu hranicí brankoviště nesrazil forvard Ocelářů Jiří Polanský, ale spoluhráč Petr Čajánek.

„Byl jsem si jistý, že mě nechtěně poslal k zemi Čája a v hlavě jsem to měl tak, že bych se měl přiznat. Už jsem to párkrát viděl u jiných hráčů. Podle mě je to sportovní, a proto jsem to udělal," vysvětloval po vítězném zápase spokojený Kašík, který po infarktové bitvě mohl slavit sladký triumf v poměru 4:3 a vyrovnání série.

Nikdo vám za to v kabině nevyčinil?

Kdyby se prohrálo, po zápase by mi někdo něco řekl. Ale snad by mi na tom neměl nikdo co vyčítat. Všichni to vzali, jak to bylo a víc bych to nerozebíral.

Polanský se nějak vyjádřil k vašemu gestu?

Vůbec nevím. S Polanským si neřekneme ani ahoj. (Směje se.) Je to přece jen semifinále.

Ale diváci mu to dali sežrat, co?

Od toho tady jsou přece. (Úsměv.) Jsem za to rád, že mu to dávají najevo. Ale těžko říct, jestli to na něj platilo. Někdo z toho podrážděný je, někoho to nerozhodí. Každopádně musíte vnímat, když na vás řve celý stadion.

Co jste si říkal, když jste hned ve 32. vteřině inkasoval?

Nevím, jestli to tady můžu říct, ale dobře mi to začalo a jen jsem doufal, že ten zápas i dochytám. (Ironicky.) Ale vážně, už se stalo a snažil jsem se to hodit za hlavu a ještě víc přidat. Kluky to také zvedlo a hráli jsme trochu jinak.

Bonkův gól na průběžných 3:3 byl dokonalý?

Těžko říct. Od takového hráče jsem byl překvapený, že to napere nahoru. Byl jsem trošku zajetý v brance a připravený i na přihrávku, protože jeli tři na jednoho. Vymyslel to parádně. Je to hráč skvělých kvalit a zaskočil mě tím.

Naopak vaši spoluhráči při všech čtyřech gólech stříleli nahoru. Byla to náhoda, nebo jste si říkali, že na Hrubce je třeba takhle pálit?

Nevím, jestli je to náhoda. Vždy se říká, střílejte nahoru. Protože když gólman nevidí, klekne si. Kluci dnes hráli skvěle. Dali čtyři góly, což je proti Třinci paráda. Byly to navíc nádherné góly a jsem za ně rád.

Co si myslíte, že vyrovnání série z 0:2 na 2:2 může s týmem, jako je Třinec, udělat? Může je to zlomit?

Těžko říct. Je možné, že budou víc pod tlakem. Nebo začnou hrát ještě lépe. Mají tam vysoké platy, tak asi budou pod nějakým tlakem. Musíme hrát skvěle zezadu, a když mi kluci budou pomáhat, jako mi doteď pomáhali, tak bychom snad mohli být úspěšní.

Kanonýr Ondřej Veselý vstřelil již svůj šestý gól v play off. Je ve vyřazovací části úplně jiným hokejistou než v základní části?

Mně Ondra dává góly na tréninku pořád. Takže takhle bych to neviděl. Spíš nyní začal víc střílet.