„Rozhodnutí vyvázat Libora z celého jeho kontraktu bylo pro mě velmi těžké. Vím co pro Zlín vykonal a že již nyní patří mezi žlutomodré legendy. Nicméně mu bude 31 let a vím, že má před sebou velkou výzvu prosadit se na zahraničním angažmá což mu na jeho skvělé kariéře ještě chybí," přiblížil generální manažer zlínského klubu Robert Hamrla.

Kašík měl v Nitře nejprve působit do konce ledna, následně se vrátit k Beranům. To se ale nakonec nestane.

Hokejisté Zlína doma porazili Duklu Jihlava.
Nejlepší období sezony a postup tabulkou! Berani vyhráli popáté v řadě

Náhradou za zkušeného gólmana byl David Honzík. 29letý gólman však ve Zlíně končí, nově bude nastupovat za dosud nezveřejněný slovensý klub.

Role týmové jedničky se definitivně přesouvá na Daniela Hufa, dvojkou bude Michal Kořének. Trojka připadne na juniora Tobiáše Synka.

Libor Kašík.
Kašík se na Slovensku dostává do pohody. Přerušil sérii 13 proher, skolil Slovan

„Máme Dana s Michalem, kteří bojují o místo v našem brankovišti každým zápasem jak za Zlín, tak i za Vyškov a jde jim to náramně. Tak proč jim tu šanci nedat? Dokud budu šéfem Beranů, má Libor kdykoliv u nás dveře otevřené. Přeji mu vše nejlepší do dalších sezon a děkuji za skvělé služby, které Beranům odváděl,“ dodal Hamrla.

Libor Kašík je zlínským odchovancem, v klubu odchytal 12 sezon. Byl nedílnou součástí cesty za mistrovským titulem v sezoně 2013/2014. V tomto ročníku byl zvolen jako nejlepší nováček i brankář extraligy.