„Stalo se mi to v rámci tréninku. Asi byl špatně upravený kurt. Bylo to dole na Vršavě na umělé trávě. Chybělo tam trochu písku a nesvezla se mi noha, jak měla," popsal svůj týden starý úraz Kašík, který byl pozván na reprezentační kemp.

Není to nic vážného?

Ne. Ještě týden mám být v klidu a bude to v pohodě. Už dva týdny netrénuji nohy, ale zbytek dělám. Já to pak během volna doženu. Rozhodně mi to chybět nebude.

Budete ještě hrát tenis po této poslední zkušenosti?

(Směje se.) Jedině už s Jirkou Novákem, že bych si stoupl k síti a čekal. Tam bych se snad nezranil. Ale vážně, určitě budu hrát dál. Jen budu opatrnější a budu si dávat větší pozor. Už vím, proč starší hráči chodí na antuku. Umělá tráva je nebezpečná.

Bolí to?

Teď už ne. Je to v klidu. Sádru jsem ani neměl. Měl jsem tam jen pevnější ortézu. Doktor mi nechtěl dát sádru. Možná mi natolik důvěřuje. Sice jsem ji chtěl, protože se znám. Ale snažím se rady dodržovat.

Nejste přitom sám, kdo je na marodce. Během přípravy má vážnější či drobnější potíže více hráčů. Čím to je?

Možná už toho za poslední dvě sezony bylo na nás moc. Ale těžko říct. To jsou jen moje spekulace. Možná jen smůla. Ale když to vezmu z jiného pohledu, možná je dobře, že se nám to stalo nyní a ne v sezoně. V play off jsme tolik zranění neměli a schytali jsme to nyní. Hledal bych v tom něco pozitivního.

Byla příprava vzhledem k dlouhé sezoně mírnější?

Byla naopak ostřejší. I proto, že letní příprava nebyla tak dlouhá, byla těžší, než minulý rok. Ale je to srovnatelné.

Proč jste letos vynechal in-line hokej?

Chtěl jsem si dát pauzu. A když jsem chtěl začít chytat, tak jsem se zranil. Do play off jsem tak nenastoupil.

Tři týdny dovolené vám přijdou vhod, co?

Ano. Ale vzhledem k tomu, že jsem dva týdny netrénoval nohy, určitě se zapojím do osobního tréninku s osobním trenérem. Ale to bych dělal, i kdybych nebyl zraněný. Přesto si určitě zajedu někam k moři. Ještě ale nevím kam.