„Nemám strach, že by to kluky zlomilo. Věřím, že ve středu vyhrajeme, stejně jako v rozhodujícím pátém sobotním domácím duelu," je bezbřehým optimistou prezident brumovského hokeje Jaroslav Vaněk.

Stejně jako on jsou ale i jeho svěřenci plní křivdy. Podle vítěze základní části soutěže totiž soupeř vyrovnal na 2:2 z velmi sporně nařízeného trestného střílení, které bylo nařízené po souboji Obadala s brumovskou obranou.

„Útočník domácích se rozjel jako vlak proti naší dvojici, která jej pouze tělem bránila. Naprosto čistý souboj, po kterém bych se divil i jakémukoliv dvouminutovému trestu. O to více jsme všichni byli v šoku, když sudí Šiška nařídil trestné střílení," ještě teď nechápavě kroutí hlavou a je pevně rozhodnutý do budoucna tohoto arbitra pro duely Brumova vetovat.

„Už ve druhé minutě vyloučil našeho hráče za čisté dohrání souboje. Naopak přehlížel soupeřovy provokace a hrubost. Mrzí mě, že tímto rozhodčí ovlivňují výsledky. Zvláště na této amatérské úrovni," zlobí se.

Brumov se minutu před koncem nevyhnul další hrubici a dovolil domácím dokonat obrat v zápase.

„Je to velká škoda, neboť jsme ztratili vyhraný zápas. Po většinu času jsme byli lepší, Brod jsme přestříleli 35:20 a soupeř především vyhazoval puky," mávl rukou prezident, který ovšem uznal, že domácí do puntíku splnili účinnou předzápasovou taktiku. „Jen proto uspěli. Rozhodně ale nic nevzdáváme. Naopak věříme v obrat v sérii. Alespoň se bude pohár předávat u nás doma," dodal optimisticky Vaněk.

Výsledky finále krajské ligy – sobota:

BRUMOV – UHERSKÝ BROD 6:3 (3:0, 1:1, 2:2)

Branky: 8. Nesrsta (Šimek), 15. Němčický (Pšeja), 20. Pospíšil (Machala), 37. Antonovič (Záhorovský, Šudoma), 49. Tomáš (Martin), 58. Lukáš (Ondřej) – 25. Měšťánek (Obadal), 46. Pavel, 47. Erik (Libor).

Neděle:

UHERSKÝ BROD – BRUMOV 3:2 (1:0, 0:1, 2:1).

Branky Brumova: Nemčický, Sýs. Stav série: 2:1.

Brumov: Stojar – Peterka, Pšeja, Šudoma, Šimek, Bednařík, Gajdošík – Antonovič, Němčický, Záhorovský – Nesrsta, Plachtovič, Sýs – Pospíšil, Machala, Vaněk.