„Byl to bezvýznamný gól. Ale trenéři mi dávají hodně prostoru na ledě. Vážím si toho, na ledě se snažím udělat maximum. Teď to tam třikrát spadlo, uvidíme, jak to půjde dál. Každým gólem se ale sebevědomí zvedá,“ zůstává skromný 25letý Fořt, který další čtyři letošní zásahy přidal v prvoligovém Přerově.

Svůj třetí extraligový gól v sezoně a celkově desátý v extraligové kariéře vstřelil ve 33. minutě po Okálově nahození na branku a odražený puk dotlačil Fořt bekhendem za Konráda – 1:1.

„V přesilovce to měl Zdeněk Okál na mantinelu. Před brankou jsem tam najednou zůstal sám. Přede mnou to ještě někdo tečoval, trochu mě to rozhodilo, ale zpracoval jsem si to bekhendem. Periferně jsem viděl, kam to chci střílet. Naštěstí jsem to trefil. Puk mi stál, svou roli hrálo i štěstí,“ věděl Fořt, který loňskou sezonu strávil právě na Hané.

Hokejisté Aukro Berani Zlín se ve 20. kole hokejové extraligy utkali s Olomoucí.
Berani prohráli doma podruhé v řadě. Nestačili na Olomouc

Včera se svým postavil svým bývalým spoluhráčům. Bylo to trošku zvláštní. Na rozbruslení jsem věděl, že tam všechny znám. Ale v zápase jsem to vůbec nevnímal. Ani hecování s kluky neproběhlo,“ podotkl Fořt.

Plzeňského rodáka a odchovance Moravské Třebové mrzely dva inkasované góly po hrubkách v defenzivě.

„Dva góly jsme jim darovali. Přišlo mi, že se do nich tlačíme. Věděli jsme, že budou blokovat střely a bránit a budou puky dostávat ven ze třetiny. Nepřekvapili nás, ale vyšlo jim to,“ litoval.

Nejen fanoušci, ale i hráči si vybavili fantastické návraty do zápasů s Plzní, Vítkovicemi a Libercem.

„Věřili jsme si, ale ne po každé se to povede,“ ví zlínský útočník.

„Přišlo mi, že jsme hráli dobře. Co jsme měli domluvené, nám vycházelo, do střel jsme se dostávali, byli jsme u nich v pásmu. Nebylo co měnit. Jen bylo potřeba zlepšit koncovku a produktivitu,“ podotkl Fořt.

V případě výhry mohli ševci reprezentační přestávku strávit dokonce na pátém místě, ovšem nakonec ze šestého místa klesli na osmou příčku.

Neděle byla ve Zlíně ve znamení fotbalu a hokeje.
FOTO, VIDEO: Čekali na rowdies, nakonec přijeli samí pohodáři

„Každý bod je důležitý. Věděli jsme, o co hrajeme. Je nepříjemné, že nemáme ani jeden bod, ale sezona bude ještě dlouhá. Věřím, že se dostaneme zpátky nahoru. Předvedli jsme lepší výkon, než proti Jihlavě,“ zůstává optimistický Fořt.

Ten ani nevěděl, že ve Zlíně ve stejném čase hraje i fotbalová pražská Spart.

„Kluci mi to říkali až ráno. Věděl jsem, že návštěva bude nižší, ale lidi jsem slyšel a byla dobrá atmosféra,“ dodal Fořt.